Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

БСП иска промените за строителството в София да минат и през СОС

Деси Велева

13. Октомври 2017 , брой: 201   213   0Общинските съветници от БСП в София поискаха промените в Закона за устройство и застрояване на Столичната община да се обсъдят от комисиите към Общинския съвет. Предложенията за промени са направени от ГЕРБ и са внесени в парламента. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов припомни на колегите си от СОС, че София става арена на сблъсъци и недоволство, на неразбиране от софиянци на много решения на Общинския съвет. Това прави закона жизненоважен и настояваме промените в него да бъдат обсъдени и от общинските съветници, заяви в началото на вчерашната сесия Паргов. Той определи тази стъпка като израз на добра воля и загриженост и поиска шефът на СОС Елен Герджиков да обсъди предложението му с кмета Йорданка Фандъкова.
При обсъждането в зала на стратегията за развитие на инженерната инфраструктура в частта "ВиК" Калоян Паргов припомни, една трета от София няма канализация, а на половината от територията й тя е в много лошо състояние. В документа се предвижда инвестиция от 2 млрд. лева, но концесионерът "Софийска вода" също трябва да даде своя дял, настояват социалистите. Според тях еврофондовете няма да са достатъчни за изпълнение на всички заложени мерки.
Калоян Паргов коментира и хвалбите на Фандъкова за бъдещото саниране на 166 сгради в София. Според него столицата се нарежда на последно място по брой обновени блокове в страната. "Първенци в санирането са Благоевград, Пловдив, Гоце Делчев и Бургас, а ние в София, които се бием в гърдите, че сме витрината на управлението на ГЕРБ, не можем да се оправим с това саниране", коментира още Калоян Паргов. Според него досега трябваше да са готови поне 100 сгради, за да има видим ефект и повече столичани да се активизират и да заявят желание за саниране.

Общинските съветници от БСП припомниха, че много квартали на столицата нямат канализация
 Снимка Емилия Костадинова

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"