Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Март 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Комисията по отбрана отхвърли президентското вето

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   378   011 проекта бяха отличени по съвместната програма на БАН и МОН за подпомагане на млади учени за 2016 г. Наградите на младите учени връчиха председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и министър Красимир Вълчев на тържеството, с което вчера бе отбелязана 148-та годишнина от създаването на академията на 12 октомври 1869 г.
В момента в БАН работят над 500 млади хора, на които посвещаваме днешното тържествено събрание, каза при откриването председателят на Общото събрание на академията проф. Евелина Славчева. БАН е желан партньор на международната сцена и е най-добрият посланик на науката зад граница, подчерта в словото си акад. Ревалски.
От името на младите учени присъстващите поздрави д-р ас. Кирил Христов, носител на награда "Питагор" за 2017 г., който е учил за бакалавър в Германия, магистратура и докторантура в Холандия, пост-докторска специализация в Италия, а след това се е върнал да работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН. Да имат повече самочувствие и вяра в способностите си, да знаят, че и в България се прави отлична наука и да направят от себе си пример за подражание, вместо жертви, пожела той на младите си колеги. Емиграцията на младите образовани българи е най-голямата загуба на национален капитал, каза в приветствието си министър Вълчев.


Наградените млади учени

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"