19 Април 2024петък23:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Комисията по отбрана отхвърли президентското вето

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 567

11 проекта бяха отличени по съвместната програма на БАН и МОН за подпомагане на млади учени за 2016 г. Наградите на младите учени връчиха председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и министър Красимир Вълчев на тържеството, с което вчера бе отбелязана 148-та годишнина от създаването на академията на 12 октомври 1869 г.
В момента в БАН работят над 500 млади хора, на които посвещаваме днешното тържествено събрание, каза при откриването председателят на Общото събрание на академията проф. Евелина Славчева. БАН е желан партньор на международната сцена и е най-добрият посланик на науката зад граница, подчерта в словото си акад. Ревалски.
От името на младите учени присъстващите поздрави д-р ас. Кирил Христов, носител на награда "Питагор" за 2017 г., който е учил за бакалавър в Германия, магистратура и докторантура в Холандия, пост-докторска специализация в Италия, а след това се е върнал да работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН. Да имат повече самочувствие и вяра в способностите си, да знаят, че и в България се прави отлична наука и да направят от себе си пример за подражание, вместо жертви, пожела той на младите си колеги. Емиграцията на младите образовани българи е най-голямата загуба на национален капитал, каза в приветствието си министър Вълчев.


Наградените млади учени

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ