20 Април 2024събота01:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ДПС поиска оставката на кабинета заради Симеонов

"Обединени патриоти" ги нарекоха дървеници и се заканиха да ги смачкат

/ брой: 201

автор:Юлия Кулинска

visibility 862

Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство, защото така е в нормалните демокрации. Това заяви вчера лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в НС. "В България националистите участват в управлението, без да има нужда от тях. ГЕРБ не само ги включиха във властта, но и упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават", подчерта той.
"Решението за оставката на Антон Тодоров беше правилно, защото той прекрачи границите. Заплаши медии, журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това Валери Симеонов направи същото", коментира Карадайъ. Той oбясни, че когато Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта. Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии, уточни лидерът на ДПС. Той смята, че е недопустимо председател на комисия да използва езика на омразата, визирайки Красимир Велчев от ГЕРБ. "Демокрацията в България трябва да бъде защитена. Но докато председатели на комисии и вицепремиер ползват езика на омразата и ксенофобията и самите те са действащите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността", категоричен е Карадайъ.
Председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален, който участва в брифинга, също отбеляза, че няма място за националисти във властта. "България е много важен член на ЕС. Европа трябва да бъде ръководена от леви и десни партии", подчерта той. Според Баален участието на националистите във властта у нас нямало да направи по-лесно присъединяването ни към Шенген. Не трябва да се включват екстремистки партии в управлението, смята той.
Изказванията предизвикаха шумна разправия и лавина от грозни обвинения. От "Обединени патриоти" скочиха да защитават Симеонов. Тези заявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали и мирисали години наред, изцепи се Валентин Касабов. Той нарече Йордан Цонев турски депутат. "Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие", продължи да ръси обиди към Цонев и Карадайъ Касабов. "Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (бел. ред. - дървеница на турски), които щъкат нагоре надолу, много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме", заплаши "патриотът".
Колегата му Искрен Веселинов подчерта, че заплаха за развитието на България не били вицепремиерът Валери Симеонов и правителството, а връщането на ДПС на власт. Според него ДПС се е превърнала в метафора за всякакъв род извращения, назначаване на роднини, партизиране на администрации. "Партията е авторка на кръговете от фирми. ДПС е партията, която е овладяла медийния пазар. Всичко това за нас е отново поредният нагъл акт на политическото лицемерие", обвини Веселинов движението.
Няма да падне Валери Симеонов, заяви с апломб атакистът Павел Шопов. Според него изявлението на ДПС е атака срещу целия кабинет. "Удря се тук, удря се там. Различните елементи на коалицията се удрят и където поддаде. Правят се опити за скандали и дестабилизация на определени лица", развихри се той.
Борис Ячев пък констатира, че Симеонов е въвел нов директен начин на изразяване. Лидерът на НФСБ говорел без витиевати фрази, без двусмислие и открито. Ячев заподозря, че журналистите и обществото трудно приемат подобен начин на изразяване от политик. Те бяха свикнали досега езикът на политиката да бъде византийски, така нареченото плетения словес, демонстрира познания Ячев.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ