288-метров тиквеник направиха в Севлиево
/ брой: 202
В Севлиево направиха 288-метров тиквеник, за който са използвани 63 кг кори, 120 кг подбрани плодови зеленчуци, 21 кг захар, 12 кг пудра захар, 16 кг орехи, 22 л олио, половин килограм канела и 0,2 кг ванилия. И много любов, добави Иванка Александрова, която е сред майсторите на кулинарното изкушение. За хубав тиквеник тиквата - цигулка или бяла, трябва да е добре узряла и да е сладка, съветва експертката.
В града приготвят и всякакви други вкусотии с тиква, например чийзкейк, крем карамел, сладка, мармалади. Една от най-типичните за региона рецепти е за печена тиква, като тайната й е при слагането във фурната да се сложи малко мед.
За 13-а поредна година в Севлиево се проведоха 4-дневни есенни празници под наслов "Фиеста по тиквено време", както ДУМА писа. Програмата включва творчески ателиета за деца, изложби, спектакли, танци с ритми от различни страни, занимания по фламенко, латино, зумба, въздушна йога, китайски занаяти, шествия и концерти. За първи път има и благотворителна томбола, средствата от която ще бъдат дарени за закупуване на храна, дрехи и обувки на деца и младежи в неравностойно положение.
Снимка bTVChannel