29 Март 2024петък01:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скъпи на триците

/ брой: 202

автор:Владимир Николов

visibility 917

След края (и краха) на квалификациите за Световното първенство по футбол в Русия (2018 г.) тръгнаха спекулации, че националите могат да останат без треньор до края на Мондиала. Идеята била споделяна от някои футболни управници. Мотивите са ясни - чака се конгресът на централата, а Лигата на нациите, която ще замести датите за приятелски мачове, стартира чак през септември догодина. Затова нямало нужда националният селекционер да има договор преди лятото на 2018 г. Така от БФС щели да направят сериозна икономия в бюджета, който и без това изтънял значително заради неучастието ни в Русия. Освен спестени заплати за почти цяла година на треньорския екип, щяло да се икономиса и от повиквателни, и от лагери.
И какво излиза накрая? Въпреки коментарите, че Петър Хубчев ще остане селекционер, защото повдигнал духа в отбора, след резила с Люксембург се оказа, че никой не е говорил с него за нов договор. А до септември 2018-а има 3 дати за контроли. Може някой от финалистите на Мондиала да поиска да играе с нас, дори да ни гостува заради сходния климат. Ако нямаме селекционер, пак ще сме евтини на брашното и скъпи на триците. Хем без отбор, хем свободните дати ще бъдат загубени и за определяне на разширен състав, и за избистряне на тактики. Отново дори и в датите за контроли само нашите не ще си намерят съперник, защото в БФС работят "на парче", а треньорът пак ще се задоволява с учебни игри, вместо с контроли с подобаващи съперници. Друг е въпросът, че отдавна не ни броят за футболна сила и за престижен спаринг партньор.
Важното е да има конгрес, на който да отбележим, че в БФС са работили за развитието на футбола. На кой футбол? Провалите на международно ниво са поголовни и при мъжете, и при подрастващите, а и в клубните турнири, където само с легионери се опитваме да прескочим някой и друг предварителен кръг.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ