Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Дрън-дрън, Радев!

Ина Михайлова

16. Октомври 2017 , брой: 202   2310   0Ако не знаете, да сте наясно оттук насетне - синдикатите не бива да се интересуват от управленските решения. И да не минават границата, защото влизат в процес, който не познават. А, и да не пищят, защото... Абе, няма да стане. С този нагло заплашителен тон министърът на вътрешните работи Валентин Радев благоволи да посече протестиращите пожарникари. И простичко да им обясни, че трябва даже да са благодарни на евентуално 5-процентно увеличение на заплатите, защото и без това са много. Трябвали съкращения, откъдето да произлезел ресурс за по-високи заплати. Дрън-дрън, ярина!
След Румяна Бъчварова, която забърка каши в системата на МВР, имало още какво да види тоз разклатен стълб на държавността. Известен като човек, който пипа с кадифени ръкавици, Валентин Радев явно има за задача да довзриви остатъците от системата. Пожарникарите май първи ще операт пешкира. "Политическите" решения, взети на ангро, без цялостен анализ, ще довлекат нови бели. Здравната реформа остави много населени места без линейки и доктори. След секирата "Радев", която той витиевато обясни със становище на професионалното МВР-ръководство, рискуваме цели райони и курорти да останат без пожарни и пожарникари. Това, ако е професионализъм - здраве му кажи! Кое професионално ръководство говори за "здравословен некомплект" и разчита не на обучени огнеборци, а на доброволни отряди? Дори и Първият пожарникар на републиката да хване шланга, резултатът ще е трагичен. Доброволните отряди ще са отбиване на номера, имитация и самозалъгване. А огнеборците - да се спасяват с кофите с дефламол, както Бойко Борисов преди време. И да не пищят, щото...
Гледайте Антон Тодоров и Валери Симеонов и мислете за Валентин Радев. На властта не й пука кой ще гаси пожарите. Важното е нейната черга да не гори. С МВР шега не бива. И на Радев ще му подпалят килимчето.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"