27 Април 2024събота03:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 202

автор:Дума

visibility 29

Украйна не покани Русия на голям форум
Русия не е получила покана за участие в генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), която ще се състои в края на годината в Киев и това е безпрецедентен случай в 25-годишната история на организацията. Това заяви ръководителят на руската делегация в асамблеята Михаил Емелянов. ПАЧИС е създадена на 26 февруари 1993 г. в Истанбул от председателите на парламентите на Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Впоследствие към асамблеята се присъединяват България и Гърция.

Франция не може да се с справи връщащите се джихадисти
Министърът на отбраната на Франция Флоранс Парли заяви, че Париж не притежава никакви законодателни инструменти, с които да попречи на воюващите в състава на терористичната групировка "Ислямска държава" да се върнат в страната след поражението на групировката в Сирия. "В момента не можем да направим нищо, за да предотвратим завръщането им. Това, което можем да направим, е да неутрализираме максимално много муджахидини, което ние вече правим от няколко месеца и в тези си действия, ние трябва да стигнем до края", подчерта Парли.


Рака е свободен

"Всички бойци от “Ислямска държава" напуснаха Рака през последните пет дни", заявиха от Сирийския център за наблюдение правата на човека. Сирийските сили и техните съюзници вече контролират над 90% от града. "Ислямска държава" превзе града през 2014 г., обявявайки го за своя столица.


Изтече иракският ултиматум към пешмергите
Времето на ултиматума, който Багдад даде на кюрдските отряди (пешмерги) изтече вчера, предаде Ройтерс. По-рано през деня пешмергите съобщиха, че няма да се изтеглят от Киркук, което бе основното искане в ултиматума. Към момента не е ясно какво ще последва, след като по-рано кюрдски говорител призова за диалог, а висш ирански военен пристигна в Иракски Кюрдистан, като целта му е провеждане на преговори относно разрастващата се криза.



На парламентарните избори в Австрия един срещу друг се изправиха досегашните коалиционни партньори - Социалдемократическата партия и Австрийската народна партия. Основната борба е между настоящия канцлер и председател на Социалдемократическата партия Кристиан Керн (на снимката) и министъра на външните работи и председател на консервативната партия Себастиан Курц
БГНЕС


Най-малко 200 загинаха и над 200 са ранени при самоубийствен атентат в сомалийската столица Могадишу. На оживено кръстовище атентатор взриви камион, пълен с експлозиви. Навярно зад атаката стоят ислямистите от терористичната групировка "Аш Шабаб"
БГНЕС


Многохилядно факелно шествие на украински националисти се проведе в Киев по случай 75-годишнината от основаването на Украинската въстаническа армия и Деня на защитника на отечеството. Демонстрантите носеха знамена на националистически партии и организации и скандираха лозунги "Бандера, Шухевич - наши герои!" и "Петя вън!", имайки предвид президента Петро Порошенко
БГНЕС

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ