29 Март 2024петък09:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накъде с таз шуробаджанащина?

Трудно се прави сравнение между "калинки" и добре подготвени кадри

/ брой: 203

visibility 521

Христо ДЖУРОВ

България се управлява от Бойко Борисов по мафиотски маниер. Това особено се засили при втория му мандат, когато приближените му целуваха ръка. Босът сега е в стихията си. Подкрепян е от неговите европейски приятели, които не му държат сметка за неспазване на Конституцията, законите и демонстративното неуважение и пренебрегване на парламента. Той започна битка срещу избрания от народа президент, който иска да върне страната на верния път и да спре нейното затриване.
Как мафията печели изборите? ГЕРБ поставиха на всички държавни постове свои хора. Назначаването им става, след като попълнят заявление за членство в ГЕРБ. Другият начин е "циганският вот". Той се ръководи от Цветан Цветанов. Какво ми разказаха в Мизия? Преди изборите Цветанов събира в определен район циганските босове и на всеки поставя цел - определен брой гласове за ГЕРБ. Плащането става чрез босовете и нареждане на полицията да не тормозят циганското население. Там, където е възможно, се купуват цели изборни бюра. Навсякъде се назначават свои хора и "роднински кланове". Шуробаджанащината е завладяла държавата като октопод и изсмуква жизнените й сокове.
Как се действа в страна, която се управлява от отговорни държавници, милеещи за род и родина? Ще ви разкажа за Русия, а вие си направете изводите. Обявен е конкурс "Лидерите на Русия". Ръководи се от най-отговорните хора от президентството. Целта на проекта е намиране, развитие и подкрепа на най-перспективните ръководители от цялата страна, с високо равнище на управленски компетенции. Всеки може да подава заявка за участие. Целта е държавата да подкрепя и да дава път не на принципа кой на кого е роднина, какви възможности за лобизъм има и колко са парите му, а на кадърните - на база професионални и лични качества на кандидатите, трудолюбие и потенциал. Става въпрос за лидери в различни сфери. Конкурсът се провежда на отделни нива, а кандидатите се пресяват. Наставници на победителите ще бъдат най-добрите управленци на Русия. Тези, които са стигнали до предпоследния кръг, остават под наблюдението на управителите на райони и всеки, който покаже добри управленски качества в дадена сфера, може да бъде назначен на държавна длъжност. Така президентската администрация продължава политиката на обновяване на управленския екип в органите на властта. Тази система е напълно открита и дава възможност да бъдат издигани умни и подготвени държавници, както и да се елиминира шуробаджанащината.
Трудно е да се прави сравнение между "калинки" и добре подготвени кадри. Затова Русия върви с големи крачки в своето развитие, а ние все повече потъваме в блатото.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ