20 Април 2024събота09:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГСДП спечели изборите в Долна Саксония

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 344

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) победи на предсрочните местни избори за Ландтаг в провинция Долна Саксония, сочат предварителните резултати след преброяване на всички гласове, съобщи телевизионният канал Ен те Фау. ГСДП начело със сегашния министър-председател на провинцията Щефан Вайл получи 36,9% от гласовете.
Християндемократическият съюз (ХДС) отбеляза най-лошия си резултат в тази провинция, като събра само 33,6 процента. В Ландтага влизат също „зелените” с 8,7 процента и Свободната демократическа партия със 7,5 на сто.
За пръв път в парламента на Долна Саксония ще бъде представена и популистката „Алтернатива за Германия”, за която гласуваха 6,2 процента от избирателите. Обнадежден от резултатите, съпредседателят на фракцията на „Алтернатива за Германия” (АГ) Александър Гауланд заяви, че това може да е началото на залеза в периода на управление на консерваторите във ФРГ. Според него резултатите от изборите за местен парламент сериозно усложняват преговорите на консерваторите за формиране на правителство на федерално равнище след неотдавнашните избори за Бундестаг.
Лявата партия "Ди Линке" не успя да прескочи петпроцентната бариера, събирайки 4,6 на сто от гласовете на близо 6,1 млн. жители на Долна Саксония.
Редовните избори в провинцията трябваше да са през януари догодина, но в началото на август управляващата в Долна Саксония коалиция от социалдемократи и „зелени” загуби мнозинството си и остана със 69 места – само с едно повече от ХДС (54 места) и свободните демократи (14 места). Това стана, след като депутатката на „зелените” Елке Твестен обаче обяви, че преминава в лагера на ХДС и така силите на управляващи и опозиция бяха напълно изравнени в региона.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ