Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

За падението на един председател

17. Октомври 2017 , брой: 203   2437   6
Снимка


След интервюто, което Корнелия Нинова даде пред Българско национално радио в предаването ДНеделя 150Ф не зная как ще погледне в очите членовете на Националния съвет на БСП, които присъстваха на заседанието, проведено на 14 октомври.
Бях в залата от началото до края на заседанието и недоумявам кое и какво може да накара Корнелия да стигне дотам, че да раздели БСП. Не мога да си обясня защо така тенденциозно и схематично раздели в две групи членовете на Националния Съвет (ДТя Ц ниеФ и ДдругитеФ). С малки изключения основната част от изказалите несъгласие с Корнелия Нинова бяха членове на Националния съвет, които работеха за нейното избиране и утвърждаването и като председател на БСП. В тази група тя поставя личности, изразители на богато многообразие от мнения по широк кръг от въпроси, с различни по дълбочина анализи и аргументи.
В интервюто си тя очертава три основни теми, по които, според нея, се разполагат  противоречията в БСП:
- отношението с управляващите и идеите за политическо сближаване с ГЕРБ;
- въпросите за предстоящия конгрес;
- въпросите за корупцията.
По първата, така наречена разделителна линия, мисля, че не може да се намери нито един човек, присъствал в залата, който да потвърди, че някой е лансирал, в явна или неявна форма или по какъвто и да е начин Дмнения по темата за сътрудничество с ГЕРБФ. Никакъв спор за колаборация с ГЕРБ не е имало. Казаното не отговаря на истината, за да не употребя израза Доткровена лъжаФ.
По втория въпрос - за Конгреса. За мен е непонятно как може да се сведе дискусията по въпроса за дневния ред на Конгреса само до това, което твърди Нинова. Чета и препрочитам казаното от нея. Предложението на другата група било: ДДайте да не правим конгрес за политиките, а да направим Конгрес за промяна в Устава и да върнем старите норми, да има вечни депутати и председателят да се избира на Конгрес. Това беше спорът.Ф Те, видиш ли, искали да правят конгрес за политики, а някакви други не искали. Отново чета и не вярвам на очите си, започвам да се съмнявам дали съм бил там.
Съмненията ми силно нарастват като чета и за разделението по въпроса за корупцията. Въпрос, по който тя изкуствено, спекулативно и нечестно формира и говори отново за две линии.
Смятам че Корнелия дължи извинение за начина, по който информира социалистите и българското общество, чрез БНР, за работата на Националния съвет на БСП.
Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е падение на партията. А Корнелия не е партията.

Приятел на истината
Георги Гергов

 

Дрън, дрън, седесарски

Дрън, дрън, седесарски глупости! И никак не си кратък!

И къде е сега твоето любимо СДС? Ако беше прав - щеше да го има!

Затънал съм бил в незнам що си! Ти прочел ли си поне едно произведение от класиците на марксизма? Не, не си.

Чел си от наръчника на агитатора.

Всичко, което твърдяха класиците на марксизма за капитализма е потвърдено сега в живота. Затова Маркс бе обявен от ББС за личносът на века.

Що се отнася до принадената стойност при социализма - направо изтрепа рибата!

Виж бе, драги, виж бе, моето момче!

Маркс още тогава е писал, че не цялата принадена стойност при социализма ще се даде на работника.

Една част и то сериозна ще се вземе от държавата и ще се вкара в социалните фондове, както и за възпроизводство на стопанстката дейност - на капитала .

И точно така беше. Социалистическата държава вкара част от принадената стойност за социални фондове и постигна изключителна социална държава. Вкара и за възпроизводство на стопанската сейност и постигна невероятни резултати.

Сега, обаче при капитализма, това правят само държавните компании, а те са няколко процента от цялата икономика.

Частния бизнес краде от социалните фондове и данъците и кражбата отива в личните им сметки. Ето това е различното от социализма!

Ние постигнахме за десетилетия това, което други за столетия.

Някои се били облажили. Това бе нищо със сегашното облажване - нищо!

Каквото пиша в моите коментари не го пиша за теб, а за левите хора - за да знаят истината.

А ти си върши личната работа, като си толкова зает - прав ти път.

И никога не отговатяш - ти какво общество предлагаш - капитализма ли?
Може и да го харесваш и ти е изгоден, но за нас милионите - не е мечтата на живота ни - аз не съм от бедните, нито от богатите.

Хайде дерзай, само не зная какво правиш тук в левия сайт с десните си възгледи.

И недей да даваш оценки на Енгелс, че ставаш смешен и жалък. Той е бил феноменален.
Пишел е писма до сестра си на 12 езика, а е владеел говоримо 20.
Изчел е всичко в оригинали!

Ти си един объркан човек!

до социалист 21

Нямам нито време, нито желание да ти отговарям. И сега се чудя защо го правя. Но нейсе!
Ще бъда много кратък.
Ти, приятелю си затънал в идеологическо отношение, някъде към втората половина на 19 век. По-точно в Англия- Манчестер, където е била фабриката на Енгелс. Да, по онова време пролите/пролетариите/ са били близо до животните, както в социално, така и в политическо отношение. Всекидневна работа по 14-16 часа, нищожно заплащане и никакви права. В сравнение със средната класа- търговци, адвокати, учители и прочие- те са били в паралелна вселена. Пиянства, престъпност, деградация..
Внимавай сега е картинката! Да не мислиш, че Енгелс е бил алтруист?! Да не мислиш, че е въвел 8 часов работен ден, болнични, майчински и прочие?! Not at all! /нищо подобно/.
Той си е ходил на лов за лисици/занимания за лордове/, пиел си е уискито/ редовно всяка вечер в кралски клуб за избрани/ и е чукал младите работничките на поразия, като даже ги е водил със себе си по различни кръчми и ги е представял под разни псевдоними. Той дори се хвали, че е спал с жената на един от работническите водачи, просто ей-така, за удоволствие, което е можел да си позволи. Това, че Маркс го е ползвал за донор на пари е повече от ясно. Енгелс е бил неговата златна кокошка, която му е снасяла златни яйца, но и не само на него, но и на съпруга на дъщеря му - Пол Лафарг, който все се е провалял в бизнес начинанията си, но пък затова редовно е претръсквал "капиталиста" за пари, а иначе си е останал работнически водач. Ако не ми вярваш, то намери статията на другаря Волгин в интернет. Той доста добре представя част от истината за Енгелс. А иначе "пролите" пак са блъскали за него и съдружника му почти денонощно. Впрочем, накрая му писнало и продал дела си във фабриката, за около 2 млн. /тук не е ясно паунда или долара/ но си сложил парите в акции и пак спечелил още толкова. Като му върви на човек, няма спиране!
Защо ти ги пиша тези неща?
В най-добрият случай Енгелс е бил един ексцентрик, който истински се е забавлявал с превратностите на живота.
Както и да е- малко се унесох.
Исках да кажа, че няма по-голям грях от извращаването на истината. Още не е написана /поне в България/ истината за цялата тази мъка, която ти наричаш социализъм. И имаш "суратя" да ми казваш, че нямало било тогава класи?! Относително било?!
Ами кой прибираше принадената стойност? Кой? Това беше някаква нова форма, която може да се нарече "държавен капитализъм", която облагодетелствуваше върхушката. С цялата извратеност и лицемерие на т.нар. "правоимащи" - като се почне от битово уреждане, с жилища, храна/от бившия хотел Рила/, получаване на стоки от Кореком, коли от Европа и прочие благинки осигурявани от УБО. Но това са дреболиите, които те не криеха, но пък най-много дразнеха хората. Защото те само за "храна" си требваха около 10 средни заплати, но за това пък им я доставяха по домовете за фантастичните суми от 20/двадесет/ стотинки, или ако е правилно да се изпише 0.20 лева. По-малко от цената на една баничка, която по онова време беше 26 стотинки. Това съм го видял с очите си, защо като син на скромни партийни членове бях пратен да служа в едно от поделенията на УБО и бързо ми се умиха очите от "социалистическата" или както се казваше тогава "малката" правда. Но големите пари бяха на друго място, но сега не е времето за това.
Пак се унесох. Моля за извинение!
Та от последните 30 години, почти нищо не се е променило, освен факта, че онава, което беше скрито вече е явно. Та за тези почти 30 години БСП управлява близо 20 от тях. Какво се е променило? Приватизаторката на Костов- Нинова стана шеф на БСП. Впрочем, тя продаде на Гергов панаира в Пловдив.
Нещо да кажеш?
Но извращението с истината мина всякакви граници, когато цялата парламентарна група на БСП гласува гласува за Делян Пеевски за шеф на ДАНС! В това число и твоят любим лидер Янаки.
Нещо да кажеш?
Моля за извинение, но не беше цялата. Имаше едно изключение и това беше един модерен ляв човек, който после беше напъден от БСП. Хайде сети се кой?
Знаеш ли, че исках да ти пратя линк с писмото на Добри Терпешев и Антон Югов до Борис три/ както казва Пената, с което го молят да присъедини България към "тристранния пакт" Дали международният капитализъм им е го продиктувал?!
Моля за извинение, но ти си един наивник. Не съм те обиждал и сега няма да го направя.
Но за такива като теб се говори като за полезен идиот.
Нищо лично, както каза Овчаров на Миков, когато го свалиха. Просто бизнес!
Иначе "лявата" идея е още жива. И винаги ще бъде.
Но не и в тези географски ширини.

Е, хайде поспри се. Не ти

Е, хайде поспри се. Не ти отива да пишеш лъжи по мой адрес, след като не съм те обиждал. Никога не съм защитавал Гергов и отношението ми за него не се е променяло. Само съм писал, че няма как да изключим заможните хора от БСП, защото такива са и класиците на марксизма и са тръгнали съзнателно към една идея, жертвайки богатството си. При Гергов случаят не е такъв. Той иска да използува партията за лични цели с цел бизнеса си и плете интрига след интрига. Пловдивският Енгелс не е Енгелс.

Защитил бил Янаки Стоилов? Да, пак за свои облаги. Това е лицемерно.

Не, напротив има анти както в политиката, така и във Вселената.

Само че едно анти може да е градивно - антифашист, а друго деградивно - антикомунист.

Не преравнявай комунист със сталинист.

Аз винаги съм заявявал и писал, че съм убеден антисталинист, точно защото те омърсиха най-великите общочовешки идеи и сталинизмът е дълбоката причина за разгрома на социализма.

Също така не може да се слага знак на равенство на идеята и нейната извратена реализация.

А това, че има класи е реалност, а не моя измислица.
Впрочен социализмът създаде относително безкласово общество, а реставрациата на капитализма върна класовото общество и това няма как да се оспори.

За духането на вятъра - имаш много здраве. Никога не съм се нагласял по него.
Нагласиха се тези които се възползуваха. Аз винаги съм защитавал идеите и идеалите си за тези последни 30 години капитализъм и не съм търсил кариера и облаги, защото си обичам професията и не се стремя за политическа или стопанска кариера.

А и времето ми мина за такива изкушения. Аз съм преживял жестоки неща в живота и твърде млад разбрах важните и основни неща в него.

Не виждам с какво тези 30 години капитализъм са по-хуманни от социализма. Това е фасадна, псевдо-демокрация.

За каква демокрация може да става дума при такива огромни социални неравенства, безработица, мизерия, бандитизъм.

Няма как да включваш сталиниама за целите 45 години. Той бе ликвидиран от самите комунисти(не от антикомунистите) в средата на 50-те.
Иначе трябва към него да включиш фашизма, който е рожба на капитализма - идейно и финансово подплатена.

Зная, че няма да приемеш нищо, но съм длъжен да го напиша, заради милионите честни хора, някои от които ще го прочетат.

Що се отнася до лидера - не съм му адвокат и заявих открито кой бе моят избор.
Защо ли пък толкова те вълнува този въпрос? Аз не се вълнувам толкова от това.
За мен е важна верността на посоката и идеите как се реализират.

Другото е дребнотемие и жалко интригантство!

до социалист 21

Учудваш ме!
Но не с позитивизъм, който бодряшки винаги си носиш, а с факта, че се включваш с омаскаряването на Гергов. Какъвто и да е той-добър или лош, то този човек не е от вчера пък и ти си писал преди колко е добър другар.
Засрами се!
Изглежда лесно лепиш етикети на хората и после пък бързо си сменяш позициите. Както духа вятъра.
Ти чете ли писмото? А! Човекът задава въпроси. Кой лъже? Ти бил ли си там? Така ли е било? Пита ли човек, който е бил там, дали написаното е истина?
Въпроси, въпроси, които ти въобще не коментираш, а се занимаваш с глупости, като кой съм, какъв съм, и защо съм бил написал, и къде, дали било правилно и прочие.
Най-тъпото определение, което ми даде, че съм бил анти..едикакво си. Запомни от мен, че няма позиция "анти", па било и комунист, социалист, фашист и прочие. Не можеш да имаш идея, която е против. Няма как. Защото политическата идея е градивна представа за обществото, а не да се махне това или онова, пък после..каквото дойде.
Дори и да е една политическа система, която е антихуманна, каквато бяха комунистическата или фашистката, защото избиваха милиони невинни хора в лагери в името на безумното господство на една класа или раса над другите хора, а всъщност укрепваха благосъстоянието на политическата върхушка.
Но да не се отклоняваме. Дали Гергов е един селски тарикат, който е забогатял с падането на т.нер. социализъм е факт, който в случая няма никакво значение. Впрочем той в едно интервю казва, че ако почне да изрежда милионерите в БСП, то това ще отнеме часове. Впрочем там той пита защо /любимият ти/ Янаки Стоилов е отстранен от ръководството, а са сложени безлични младежи, които нарича "дечурлига".
Но теб и това не те интересува.
Важното е да маскариш- така ли? Ти маскара ли си?
Ако искаш да обсъждаш сериозно темата, то тогава го направи.
Недей да правиш хората на маймуни! И за това си има люде, като онзи простак Ламбен, който напоследък нещо се е кротнал. И по-добре.
И приятелски съвет. Не влизай в тази лайняна каша, която ще се изсипе сега по врага с партиен билет. Доколкото чувам- май не е само Гергов, ами и други са се заели с другарката Нинова, та скоро ще се търси нов лидер.
Друг път ще ти обяснявам защо е така.
До скоро!

Браво,anon-е, че продължаваш

Браво,anon-е, че продължаваш да четеш "Дума" и следиш какво става с БСП.
Е, само не разбирам, след като си върл антикомунист/антисоциалист защо го правиш.
Значи си по-различен от какъвто се представящ. На много мои въпроси към коя партия и идеи клониш - винаги си реагирал с мълчание и не си показвал смелост да отговориш.

Явно БСП е голямо предизвикателство за теб. Одиш, ходиш и пак тук додиш!
Направо ме стъписа - в 6.26 ч. на 17.10.2017 да пишеш такива коментари. Ти сън не си спал бе, приятел!?

Няма да дочакаш смъртта на БСП, както дочака тези на СДС и НДСВ, а ще дочакаш смъртта на ГЕРБ - ВЕРВАЙ МИ. БСП е безсмъртна(понеже е безсмъртна идеята, която защитава) и всички ще ни надживее! Та, ако това чакаш - напразно се хабиш!

А иначе Гергов да си ходи в пенсия. Нало той директно в ефир на Канал-3 при КАКА си Беновска директно си призна, че бил за съдружие с ГЕРБ. Нали той бе от избирачите на Нинова. Тя много добре и навреме го ритна. Похвала за това. Иначе аз съм гласувал за Янаки Стоилов и съм убеден, че в момента той е най-добрия върможен следващ избор. Я.Стоилов е наше , ляво момче и не е направил нито една сериозна грешка в своето житие на политик. Той има висока философска, идейна, правна подготовка и висок морал да поведе БСП.

Нинова свърши чудесна работа с въвеждане в устава цялата партия да избира председателя. Това ще доведе до минимум хора, като Гергов, да манипулират социалистите.
Само едно не ми е ясно. Как може толкова време пловдивските социалисти да търпят и избират Гергов. Срамота и резил за пловдивските социалисти!
Опомнете се и се засрамете, пловдивски социалисти. Срамувам се заради вас!

до редактора

Трябва да си бил доста пиян, защото статията е пълна с фрапиращи грешки.
Иначе, погледнато отстрани изглежда, че има голям проблем в БСП. За да наречеш в прав текст председателя на една партия лъжец и това да остане без последствия си е направо нонсенс.
Едва ли някой се съмнява в думите на "приятеля на истината"- Гергов, че тази жена е лъжкиня и си бърбори това, което и е изгодно за момента.
Но от друга страна нали точно той и подобните му работиха за това Нинова да стане председател?! Тогава не знаеха ли, че лъже?!
Учудваща е и липсата на реакция на Нинова! Естествено, че Гергов не е Бойко, за да му "прасне" два шамара и да се разберат по "мъжки", но пък такова мълчание е просто оглушаващо.
Възниква въпроса кой представлява БСП? Или още по-точно формулирано- какво е БСП?
Едва ли има еднозначен отговор на такова питане. По скоро може да се отговори на въпроса- Какво не е БСП?
Каквито и да са отговорите, то изглежда, че това не е място обитавано от истината.

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"