19 Април 2024петък09:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 126

Италиански банкер е рефер на мача на Лудогорец в Брага
УЕФА прати 36-годишния италиански банкер Давиде Маса да свири на Лудогорец при гостуването на Спортинг в Брага в мача от III кръг в Група С на Лига Европа. Срещата е на „Ещадио Мунисипал де Брага“ в четвъртък от 22.05 ч. Маса е съдия от 2003 г., а дебютира в Серия А през 2012 г. Първият му мач като международен рефер е на 8 юни 2013 г. на контролата между България и Турция в Истанбул, спечелена от домакините с 4:0. За последно той е свирил мач от евротурнирите на 25 юли, когато в III елиминационен кръг на Шампионската лига Партизан загуби с 1:3 от Олимпиакос в Белград. На 13 август пък ръководи битката за Суперкупата на Италия, когато в Рим Лацио победи Ювентус с 3:2. В неделя Маса беше съдия на двубоя от 8 кръг на Серия А Каляри - Дженоа, спечелен от "Грифоните“ с 3:2, а първия гол отбеляза националът Андрей Гълъбинов.


И агитката от Благоевград подкрепя Спартак Вн

След агитката на Лудогорец и тази на Пирин изрази подкрепата си за феновете на Спартак Варна, които водят битка за връщане на имотите на клуба. Те издигнаха лозунги по време на мача с ЦСКА-Сф на стадион "Българска армия".
Първи подкрепа изявиха феновете на Лудогорец, които дори призоваха Бойко Борисов да помогне на затъналия при аматьорите някога славен варненски клуб.
Фенове на Ботев Пд също са изразили готовност да подкрепят привържениците на "соколите".


Наши рефери ще свирят в Европа
След като свири "услужливо" в полза на Лудогорец за победата над Черно море във Варна с 1:0 в събота, международният рефер Ивайло Стоянов получи признание от УЕФА и бе награден с наряд за мача Байерн М - Селтик от Шампионската младежка лига.
Рефер №1 за миналия сезон Никола Попов, който подпря неотдавна също Лудогорец в отложения мач с Левски, пък получи също наряд в Младежката лига за мача Бешикташ - Монако, похвалиха се от БФС.
Все още несгафилият напоследък
Георги Кабаков пък ще ръководи срещата от Лига Европа Аталанта - Аполон Лимасол в четвъртък на стадион "МАПЕЙ" в Реджо Емилия.



Айдарски 19-и в Ханчжоу
Венцислав Айдарски завърши 19-и на 10 км в кръга от Световната купа по плуване в открити води в Ханчжоу, Китай. Айдарски завърши с време 1:32:02.00 ч., но само на 9,6 сек. от победителя в надпреварата Кристоф Расовски от Унгария.
26-годишният плувец от Сандански ще  стартира и в последния кръг от Световната купа в събота в Хонконг. Преди него Айдарски разделя 47-о място в генералното класиране с още 51 участници. Той бе в Хуанчжоу с личния си треньор Николай Вакареев.


Посрещачът на Питсбърг Стийлърс Антонио Браун се опитва да се измъкне от примката на защитника Теранс Мичел от Канзас Сити Чийфс в мача от американската футболна лига на стадион "Ероухед" в Канзас Сити, спечелен от гостите с 19:13
Снимка БГНЕС

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 590

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 489

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ