25 Април 2024четвъртък23:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Германска компания издава новия албум на "Мистерията..."

Първият сингъл от него излиза след месец

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 41

Предстоящият нов албум на хор "Мистерията на българските гласове" ще бъде издаден и разпространен извън България от независимата германска звукозаписна компания "Професи пръдакшънс", научи ДУМА от Катя Стайкова. Новината за сключения договор между продуцента на българския хор "Шуберт мюзик пъблишинг" и "Професи пръдакшънс" беше официално обявена преди дни, а издаването на албума е планирано за началото на 2018 г., сподели за медиите управителят на "Шуберт мюзик пъблишинг" за България Бояна Бункова. Тези, които нямат търпение да дочакат издаването му, ще имат възможност да купят първия сингъл още през ноември. Той ще бъде разпространен дигитално и на плоча в ограничена бройка и ще бъде придружен с видеоклип, върху който в момента се работи.
Новият албум на "Мистерията на българските гласове" е плод на почти двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници в него. Специален гост в албума е австралийката Лиса Джерард, известна на меломаните както като член на дуото "Дед кен денс", така и като композитор и изпълнител на филмова музика. През 2000 г. тя печели "Златен глобус" за музиката към филма "Гладиатор", създадена съвместно с композитора Ханс Цимер. В албума участват и световният шампион по бийтбокс SkilleR и германският перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и "Дед кен денс".  Слушателите ще доловят присъствието и на Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев - кавал, и Димитър Карамфилов - контрабас. Песните са специално композирани за хора от Лиса Джерард, ирландския композитор Джулс Максуел и композитора Петър Дундаков, който също е продуцент на албума.
Феновете на хора и на Лиса ще имат избор при купуването на новия албум, който ще е достъпен във всички дигитални платформи, на компактдиск и под формата на винил. Част от българските любители на "Мистерията..." имаха възможност да чуят за първи път съвместните изпълнения на хора и Лиса Джерард по време на двата им успешни концерта през юни в софийската зала "България" и на пловдивския Античен театър, по време на които публиката многократно се изправи на крака.


Лиса Джерард на концерт с "Мистерията на българските гласове"
Снимка Нели Куртева

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ