20 Април 2024събота12:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Курц получи мандат, Керн готов за преговори

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 21

На официална церемония в президентството във Виена досегашното австрийско правителство на Кристиан Керн подаде оставка в съответствие с конституцията след предсрочните избори за Национален съвет (долна камара на парламента) на 15 октомври. Държавният глава Александър ван дер Белен възложи на лидера на победилата на изборите Австрийска народна партия Себастиан Курц да състави следващото правителство.
Окончателните резултати от вота ще бъдат представени от вътрешния министър в четвъртък. По предварителни данни консервативната Австрийска народна партия начело с досегашния външен министър Курц е първа с 31,5% от гласовете. Социалдемократическата партия на Австрия на досегашния канцлер Керн е втора с 26,9%, а трета с 26 на сто е Австрийската партия на свободата, оглавена от Хайнц-Кристиан Щрахе.
Междувременно Социалдемократическата партия изрази готовност да започне коалиционни преговори с консерваторите на Курц и Партията на свободата. Това потвърди лидерът й Кристиан Керн, цитиран от в. "Ди Пресе". "Не искаме да затваряме вратата, показахме това ясно", подчерта Керн, като допълни, че основни критерии при преговорите ще бъдат основните положения, залегнали в предизборната кампания на австрийските социалдемократи.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ