24 Април 2024сряда08:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 23

Чехите не искат в еврозоната
85,2 процента от чешките граждани се обявяват срещу приемането на еврото, а девет от всеки 10 чехи подкрепят провеждането на референдуми по актуални проблеми, сочат резултати от допитване на агенция "Датамар". Правителството на Бохуслав Соботка, което подава оставка във връзка с предсрочните парламентарни избори на 20 и 21 октомври, беше заложило в програмата си въвеждане на национални референдуми, но така и не се реши на конкретни стъпки по въпроса.


Сблъсъци в Киев

Избухнаха сблъсъци между протестиращи и полиция в украинската столица Киев. Хиляди се събраха пред парламента с искане за създаване на антикорупционни съдилища и приемането на нов избирателен закон, целящ да намали влиянието на бизнесмени или олигарси на Украйна върху бъдещите избори. Бившият грузински президент и бивш губернатор на Одеса Михаил Саакашвили, който понастоящем е остър критик на украинския президент Петро Порошенко, говори на митинга.


Украйна забрани руска банкнота
Националната банка на Украйна забрани обращението в страната на новата руска банкнота с изображения от анексирания от Москва през 2014 г. полуостров Крим. Всяка банкнота с изображения на "карта, символи, сгради или паметници", намиращи се "в окупираните от Русия украински територии", е забранена в Украйна, се посочва в комюнике на банката. След решението руснаците, пътуващи в Украйна, няма да могат да обменят банкноти от 200 рубли за украински гривни

37% одобряват Тръмп
Одобрението към президента на САЩ Доналд Тръмп остава стабилно, показва проучване на ЕсЕсАрСи за телевизия СиЕнЕн. 37 на сто от анкетираните американци одобряват управлението на Тръмп. 57% пък са на противоположното мнение - почти идентичен резултат с проучване от края на септември. Но процентът на хората, които казват, че нещата в страната вървят добре, е паднал от 53% през август до 46 на сто сега.



Горските пожари взеха най-малко 40 жертви в Испания и Португалия, която е в тридневен национален траур. Дъждът и по-ниските температури помагат на пожарните екипи в борбата със стихията
БГНЕС


Поради липсата на подходящи помещения децата са принудени да провеждат учебните си занятия на открито в покрайнините на афганистанския град Джалалабад. Според доклад на "Хюмън райтс уотч" усилията на афганистанските власти и международните им партньори, насочени към образованието на момичетата, не се увенчават с успех. По данни на образователното министерство 39 процента от общо 9,2 милиона ученици в страната са момичета. От 3 до 5 милиона деца, повечето от които момичета, не посещават училище
БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ