25 Април 2024четвъртък05:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Галъп": 45% вярват на Йончева срещу 17% за Добрев

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 279

Социологическо проучване на "Галъп" отчита 45% доверие в депутата от БСП Елена Йончева срещу 17% за Делян Добрев от ГЕРБ във връзка със скандала с шуробаджанашките му назначения в Хасково. 8% от запитаните не вярват и на двамата, а останалите не  могат да отговорят. Допитването е независимо и е направено сред 800 души пълнолетни граждани в страната. Според социолозите масовото убеждение е, че подобни казуси са повсеместни и се приемат като част от реалността.
Припомняме, че депутатът от БСП разкри мащабна схема с над 10 приятелско-роднински назначения на възлови постове в общината, направени от Добрев. След скандала той подаде оставка, но ГЕРБ и партньорите му не я приеха. 66% от анкетираните обаче са на мнение, че оставката на депутат е лична негова воля и не бива изобщо да се подлага на гласуване.
41% от участниците са казали, че знаят за случаи на шуробаджанащина във властта, докато останалите твърдят, че не знаят за уреждане на роднини. "Галъп" обаче прави извод, че при такива въпроси не може да се очаква съвършена искреност и числото на знаещите вероятно е по-голямо.
Допитването показва спад на доверието в управляващата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти, след поредицата скандали, включително с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов, които пък заплашиха журналист в ефир. Тодоров беше принуден да подаде оставка, която бе приета, а ДПС настоя да си ходи и Симеонов. Според 56% от анкетираните Валери Симеонов трябва да подаде оставка, 35% са против, а 9% не могат да преценят. 69% пък одобряват оставката на Антон Тодоров, включително и симпатизанти на ГЕРБ.
62% от запитаните подкрепят журналистите и само 18% са за Симеонов в спора между двете страни. Напрежението между политици и журналисти от последните дни завършва с очевидно обществено порицание за политиците.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ