29 Март 2024петък11:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП ще отстоява увеличаването на доходите в бюджет 2018

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 12

Акцентите на БСП в проекта за бюджет 2018 г. ще бъдат намаляването на бедността и увеличаването на доходите. Това заяви депутатът от "БСП за България" и зам.-председател на социалната комисия Георги Гьоков в среща Хасково. Левицата ще настоява за обвързване на размера на минималната заплата със средното възнаграждение в страната, отбеляза той. Според Гьоков от минималната заплата трябва да зависи и обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години, което от догодина да стане 510 лв., вместо сегашните 340 лв.
 Максималният осигурителен доход трябва драстично да се увеличи поне до 2800 лева на първо време, смята Гьоков. По негови думи увеличение трябва да има и на минималното обезщетение за безработица, да се разшири обхватът на получаващите енергийни помощи от 250 000 на половин милион души, както и обхватът на помощта от 250 лева в началото на учебната година за семейства с ниски доходи, които имат ученици до четвърти клас.
БСП ще настоява също така за първи стъпки за семейното подоходно облагане, за преизчисляване на старите пенсии до 2013 г. и за увеличаване на средствата и обхвата на програмите за асистентска помощ на възрастни и лица с увреждания.
Членът на НС на БСП Емилия Масларова, която е в съвета по социална политика на партията, посочи, че управляващите със задна дата се доближават до много от предложенията на социалистите през последната година.

 
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ