Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Гълтайте пургатива!

Ина Михайлова

18. Октомври 2017 , брой: 204   3111   0Драги ми моралисте Борисов, време е най-сетне гневът ти банкянски да се стовари върху онези, дето в крачетата ти щъкат. Нали обеща, премиере, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще очисти мръсотията, дето се е събрала в най-моралната партия, пръкнала се по нашите земи. Тъй рече от двореца в Евксиноград и потрети, че сте дошли на власт, защото сте различни и не сте като "ония".
Не сте като "ония", драги, по-зле сте. А ний чакаме - не мандат и два, а вече три, моралът да победи. Но не би. Шуробаджанащината ви надвива. И ви душат червата, в които сте се оплели.
Добрич, Хасково, Алфатар, "Бургартрансгаз"... Не ви стигат. А Раднево? Боли. И пак нависоко, нали? Измислихте и опорната точка. Кметският наместник - съпругата на кмета от ГЕРБ в Раднево, видите ли, била назначена от предишния управник. А новият колко време удобно мълчи, че има жена, с която е в явен конфликт на интереси? Декларацийка нещо? А жената колко време стиска зъби като "партизанин на разпит", че има мъж, който й е шеф? Декларацийка нещо?
Синът на вашия председател на Народното събрание случайно ли се оказа в борда на държавна фирма на мястото на предсрочно освободен предшественик?
А, бащата тогава е бил зам.-председател... Ама сега е председател, нали? Още по-нависоко и недосегаемо, а? Слава на таквиз млади, кадърни, проспериращи бизнесмени, на които държавата им е  бизнесът. И дето няма какво да чистят в биографията, щото с моралната власт са я пълнили.
Това не са опорни точки на комунистите. А прости истини. Викат им факти. От тях боли най-много. Ама ги неглижирате и замитате под килимчето. И фалцетирате. На БСП-депутата Георги Стоилов братът - леле, страховити подробности... Не ние ще сме му адвокати. Но да ги ръсите в стил "няма начин да няма начин" звучи повече от опорна точка. Ама примитивно. Нямало начин, понеже е от "ония, комунистите", братчето да не е спонсорирало БСП на изборите. По презумпция, нали? Че горете ги направо, не лепете гербови марки. На това му се вика класически жалон. Пробвахте да го прокарате с "Лукойл" и съпруга на Корнелия Нинова, ама ви спихна меракът. Нагазихте лука. Сега - пак. А на бас, че ще се опитате да претоплите стари манджи? Ако не го направите, значи пак криво стъпвате. Ако вдигнете "корпуса за бързо реагиране" обаче, чакат ни представления. Сакън да не разчистите авгиевите обори.
Че направете го! От какво ви е страх, нали сте моралната партия? И не сте като "ония". Затова ли ви избраха хората?
Поне едно обещание спазете, морализаторе. Глътнете тоз пургатив, па каквото ще да става. Или с едната ръка ще раздавате морал, а с другата ще навивате червата на масур, за да не изтървете края. Свикайте я таз Изпълнителна комисия и нека всички шуреи и шуренайки да си ходят. Пък каквото остане от ГЕРБ в крайна сметка.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"