25 Април 2024четвъртък22:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Японски филм и книга представят на "Синелибри"

/ брой: 205

автор:Дума

visibility 144

Кино-литературният фестивал "Синелибри" представя филма "Любимата формула на професора" на японския режисьор Такаши Коидзуми и премиерно за българската публика издание на едноименния роман на японската писателка Йоко Огава. Прожекцията ще се състои на 20 октомври от 19 ч. в Дома на киното, а представянето на книгата ще бъде непосредствено преди филма. Цената на билета е 10 лв. Творбата разказва историята на млада самотна майка и нейния десетгодишен син, който се запознава с възрастен професор по математика с необикновено мозъчно увреждане. Това е омагьосваща история за умението ни да живеем в настоящето, както и за всички специални "формули", от които е изградено семейството. Едноименният роман на Йоко Огава, издаден през 2003 г., реализира над 1 милион продадени екземпляра само в рамките на три месеца. Получава престижното отличие "Йомиури" през 2004 г. и Награда на японските книгоразпространители. През 2008 г. филмът, екранизация на романа, печели награда за най-добър режисьор от Farj Film Festival, а също и приза за музика от Mainichi Film Concours. Събитието е част от 28 Дни на японската култура. Гостите ще се потопят в атмосферата, съпровождаща създаването на киноадаптацията на романа и ще станат съпричастни със съдбата на героите. За да се постигне още по-автентично усещане, ще бъде сервирано саке.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ