29 Март 2024петък11:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без Попов Спартак М съсипа Севиля с 5:1

Ливърпул удави Марибор като гост

/ брой: 205

автор:Дума

visibility 278

Руският първенец Спартак М постигна първа, и то разгромна победа, в Шампионската лига. В мач от III кръг в група Е в Москва спартаковци разгромиха временния лидер Севиля с 5:1. Капитанът на България Ивелин Попов бе титуляр за домакините и игра до 57-ата минута, когато при резултат 1:1 бе сменен от Марио Пашалич. Гостите от Испания можеха да открият още в 3-ата мин., но Пабло Сарабия пропусна. Домакините поведоха чрез Куинси Промес (18). Луис Адриано и 25-годишният холандец Промес пропуснаха да увеличат аванса на Спартак. Датчанинът Симон Кяер (30) наказа московчани за пропуските и изравни. Попето бе доста активен в началото и в 39-ата мин. опита удар към вратата на Севиля, но Серхио Рико внимаваше. В 44-ата минута пак националът стреля опасно, но стражът на гостите отново се намеси решително.
Висам Бен Йедер (55) стреля опасно, но защитник на домакините застана на пътя на топката. Тъкмо след смяната на Попов, Лоренцо Мелграехо (58) бе намерен отлично от Куинси Промес и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Севиля за 2:1.
По-малко от 10 минути бяха необходими на Спартак М да вкара трети гол чрез Денис Глушаков (67) след подаване на Дмитри Комбаров.
Пабло Сарабия (71) пропусна да намали, а след това Промес пусна пас към Луис Адриано (74) и бразилецът също се разписа във вратата на испанците. Крайното 5:1 оформи Промес (90), след като матира стража на Севиля с удар в долния десен ъгъл на вратата.
В другия мач от групата Ливърпул също постигна първа победа като разгроми Марибор със 7:0, при това като гост. Ливърпул стана първият отбор от Англия, който вкарва 4 гола за едно полувреме като гост в Шампионската лига. Бразилецът Роберто Фирмино (4) откри след пас от Мохамед Салах. После вратарят на домакините Ясмин Ханданович спаси удар на Джеймс Милнър, но след минути англичанинът върна чудесно топката към Филипе Коутиньо (13) и бразилецът удвои. Коутиньо върна жеста и подаде на Салах за третия гол. В 29-ата мин. Лорис Кориус се намеси навреме при атака на Митя Вилер от Марибор. Египтянинът Салах (40) наказа грешка в отбраната на домакините и простреля вратата им за 4:0. След почивката Коутиньо отправи силен удар от около 23 м, но Ханданович го спаси, а след секунди бразилецът изсипа топката в наказателното поле и сънародникът му Фирмино я прати с глава в мрежата, като също записа втори гол. В края Даниел Стъридж постави топката на крака на Алекс Окслейд-Чембърлейн (86) и той също се разписа, а Трент Александър-Арнолд (90) оформи резила на домакините.
С разгромните победи Ливърпул и Спартак М изпревариха досегашния лидер в групата Севиля.



Аржентинецът Евер Банега е заклещен от Ивелин Попов (№71) и капитана на Спартак М Денис Глушаков в мача от III кръг в Шампионската лига, спечелен от руснаците с 5:1
Снимки БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ