26 Април 2024петък14:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 672

"ЦЕЗАР" от Александър Дюма издаде КК "Труд" в превод на Силвия Колева. Малцина знаят, че Дюма има и биографична поредица, която самият той шегаджийски нарича "Великите мъже по халат", сякаш опитвайки се да подготви читателите, че освен истински факти, ги очакват и много сатира и на моменти нецензурни случки. Книгата се появява през 1855 г. и веднага е обявена за шедьовър. Неповторимият писател подхожда към Цезар по неповторим начин: описва го с любов и възхищение, но го претегля обективно, без да се отклонява от истината (поне от известната). Прецизният Дюма не само проучва безброй източници, но и "пие от извора", потъвайки в писмата на Цицерон.



"ДА ДОКОСНЕШ НЕБЕСАТА" от Майк Хорн издава "Вакон". Смeлият пpиключeнeц ни пpaви чacт oт нaй-pиcкoвaнaтa cи eкcпeдиция. Бeз въжe, киcлopoднa бyтилкa и кaкъвтo и дa e oпит в кaтepeнeтo нa виcoки въpxoвe Maйк пpeдпpиeмa пocлeдoвaтeлнo изкaчвaнe нa чeтиpи oceмxилядникa oт Xимaлaйcкaтa вepигa. Зaeднo c тpимa пpиятeли тoй щe пpeoдoлявa cкpити цeпнaтини и кoвapни cнeжни мocтoвe пo пътя към Зoнaтa нa cмъpттa - paзpeдeния въздyx cлeд 7500 мeтpa, в кoйтo cъзнaниeтo ce зaмъглявa, движeниятa ce зaбaвят, a вcякa гpeшкa вoди дo фaтaлни пocлeдици. Maйк пocтeпeннo ни дoпycкa дo извopa нa мoтивaциятa и вдъxнoвeниeтo, пpeвъpнaли гo в лeгeндa.



"ЧЕРВЕНОТО ПИАНО" от Джош Малерман издава "Deja Book". Из дебрите на Африка се носи мистериозен звук, който побърква хората и уврежда бойната техника. Американските военни изпращат две мисии, които се провалят безславно, а завърналите се войници разказват неща, които звучат несериозно. Командването решава да направи още един опит и изпраща там музикалната банда "The Danes" - бивши военни, които имат за задача да разкрият произхода на тази нова заплаха. Mесеци по-късно в секретна болница медицинска сестра се грижи за пациент с необясними наранявания - фронтмена на "The Danes". А военните искат да научат какво му се е случило и къде са колегите му.



"ФАТАЛНА ИЗНЕВЯРА" от Джон Лескроарт издава "Сиела" в превод на Коста Сивов. Кейт обича живота си. Тя и съпругът й, известен адвокат, живеят в лукс, а децата им скоро ще поемат към реномирани колежи. Бъдещето изглежда напълно спокойно, уредено и скучно. До момента, в който среща Питър Аш на вечеря при приятели. И неговите ръце я докосват. От този миг тя не може да го изличи от ума си. И му се обажда. Шест месеца по-късно простреляното тяло на Питър Аш е изхвърлено на брега. Случаят е възложен на Бет, най-близката приятелка на Кейт, която започва да стеснява кръга на заподозрените и... открива, че може би извършителят е бил пред очите й през цялото време.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ