Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Добрутро, Краси!

Валентин Георгиев

20. Октомври 2017 , брой: 206   842   0"Оказва се, че проблеми, които наблюдаваме в редица европейски държави, вече съществуват и в България - най-вече безразборно финансиране от частни структури на религиозни общности, чрез които се прави опит да се реализира политическо влияние в страната." Това обяви военният министър Красимир Каракачанов на форум за мерките за противодействие на радикалния ислям. И се оплака, че от години говорел за проблема, но нищо не се предприемало. Ами добро утро - не само, че съществуват, но и са се развили като октопод, г-н министър! А вече сте на власт повече от половин година, но никой не е видял някъде ясна, недвусмислена позиция по въпроса за радикализирането на етнически групи у нас. Нито позиция, нито действия. В замяна отново чуваме познатото "това трябва, онова трябва". 
Същото го каза още миналата година президентът Радев и даже предложи промени в законодателството. Но тогава заради "уседналостта" при изборите се дигна олелия до бога и тези предложения бяха оттеглени. Защото ги е казал Радев? Да се е чуло някой да ги инициира отново? Не. Сега пак говорят същите работи и нищо не се прави. Наблюдаваме отблизо как сеят семето на ненавистта и раздора и нищо не се случва. Едни доказани радикални ислямисти не можем да ги осъдим при железни доказателства. Какво стана например с имамите от Пазарджик? Нищо.
Съзерцаваме как в големите ромски гета отдавна и с пълна сила тече ислямизация и, докато се усетим, ще е станало късно. А е толкова просто - конфискуване на всички средства без доказан произход за такива организации, спиране на чуждото финансиране, забрана за проповядване от чуждестранни духовници...
Дали обаче с поредното откриване на "топлата вода" не намирисва отново на избори? Защото срещу крайно либералните закони, за които говори Каракачанов, не се скача. И обикновено, когато се заговори за промяната им, сменят министъра. 

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"