Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

От "бащина" десница

Ева Костова

20. Октомври 2017 , брой: 206   851   0Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им плащат. Борисов първо вика на бизнеса да вдигне заплатите, щото робите бягат и изтичат в чужбина, а на другия ден вдига драстично заплатите на... своите висши чиновници, дето е назначил из министерствата.
Традиция в ГЕРБ-ерското управление стана да се удря по работещите и техните социални права, да се "хранят" приближените и да се угажда на работодателите, които искат дори парите за стаж да не плащат. Ходове, които дори не са и завоалирани, а направо крещят: ограбване и приклякане пред техни величия работодателите. Бърз път към още по-голямо пропадане на икономиката и социална разруха.
Със заложените параметри за Държавното обществено осигуряване с едната ръка се дава, с другата се взема. За да се облекчи бизнесът. Той всъщност от години настоява да не плаща първите дни болнични. Постигнаха частичен пробив и пак за сметка на работещите. Уж трябвало да се спрат злоупотребата с болничните и харченето на държавни пари. Да се удари по всички, вместо да се въведе контрол срещу фалшивите болнични. А за подобряване на условията на труд, храненето и почивката на работещите, грижата за децата им и т.н. нищо не се чува. Чува се обаче искане да плащаме и за лекарските бележки на децата ни! Как да не боледуват тези стресирани и лошо платени хора, които нямат подкрепата на държавата? Тя прави-струва и харчи общите пари за всичко друго, но не и за подобряване живота на обикновения българин. Затова баш вещите в тези дела Цветанов и Валери Симеонов ще пробиват цедката за наемане на чужденци. А робът тук да носи хомота, да мълчи и да целува "бащината" десница.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"