26 Април 2024петък00:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 52

ООН: Санкциите срещу Русия не работят
Предприетите санкции срещу Русия не са довели до изменяне на нейната позиция, но в същото време са нанесли щети на производителите на селскостопанска продукция, включително и в ЕС. Това заяви специалният докладчик на ООН Идрис Джазаири. В доклад за своето посещение в Москва през април, изнесен на заседание на Общото събрание на ООН Джазаири отбелязва, че санкциите не постигат желания ефект, а вредят на други държави. По-рано той съобщи, че загубите за западните страни в резултат на санкциите за три години са били приблизително 100 млрд. долара, което превишава два пъти загубите за Русия.

Насекомите в Германия намалели със 75%
Биомасата на летящите насекоми, които са от основно значение за екосистемите, е намаляла в Германия със 75% за около 30 години, без учените да са напълно сигурни за причините. Изследователи правят проучвания в защитени райони в Германия от 1989 г. Те предполагат, че пестицидите, използвани в селското стопанство са отговорни за този тревожен факт.

Берлускони предложи масови референдуми в Италия

Бившият премиер на Италия и лидер на партията "Напред, Италия" Силвио Берлускони предложи да се проведе референдум за автономия на всички италиански области. Той каза това пред привърженици на референдум, който ще се проведе в северните провинции Ломбардия и Венето на 22 октомври. Такова право е заложено в конституцията, но в какви сфери ще се предоставя автономия се решава на преговори с правителството. Това значи, че макар референдумът да е законен, той няма практическа сила.

Ирак ще арестува вицепрезидента на Кюрдистан
Иракски съд разпореди да бъде арестуван Косрат Расул - един от командващите на кюрдските военизирани формирования пешмерга и вицепрезидент на Иракски Кюрдистан. Расул е обвинен в "обида на въоръжените сили" на Ирак, участвали в операциите по възстановяване на реда в Киркук. Расул нарече тези военни окупатори.

Ксения Собчак иска да е президент на Русия

Журналистката и телевизионна водеща Ксения Собчак обяви, че ще участва в предстоящите президентски избори в Русия през 2018 г. като кандидат на социалистическата опозиция. Тя обяви и слогана на своята кампания, който гласи „Аз съм кандидатът „никой от посочените“.


Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посрещна радушно бъдещия австрийски премиер Себастиан Курц след победата му на изборите в неделя
БГНЕС


В Италия започна среща на вътрешните министри от групата на Г-7. По традиция и това събитие не мина без протести против глобализацията. Основна тема в разговорите се очаква да бъде ситуацията в Близкия изток и заплахата от тероризъм

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ