28 Март 2024четвъртък10:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Италия: Албански министри участват в наркотрафик

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 16

Италианската полиция изпрати официални документи и над 400 страници със стенограми от подслушвани разговори, от които става ясно, че близки сътрудници на албанския премиер Еди Рама и бившият вътрешен министър Саймир Тахири участват в наркотрафик. От един от телефонните разговори става ясно как наркотрафикант обещава на Тахири 50 000 евро, ако "той си затвори очите" при прехвърлянето на голямо количество марихуана от Албания в Италия. Медиите в Тирана определят случилото се като поредния тежък скандал, свързан с кабинета на Рама.
Лидерът на опозиционната Демократическа партия Люлзим Баша и Моника Круемади от Социалистическото движение за интеграция много остро поставиха въпроса за оставката на Рама и задържането на Тахири. В Тирана се появиха и информации, че Тахири "се опитал да се самоубие".
Предаването на стенограмите от подслушаните телефонни разговори става само няколко седмици, след като в Италия бе арестуван Моси Хабити, който се смята за "Балканският Пабло Ескобар". Хабити ръководеше една от най-големите престъпни групировки "Хабилай", която контролираше наркотрафика към Италия.
Преди дни албанската полиция задържа 4.5 тона марихуана на пристанището във Вльора, който представители на "Хабилай" са се опитали да прехвърлят контрабандно към италианските брегове. "Полицейската операция бе проведена успешно благодарение на сътрудничеството с прокуратурата", каза зам.-директорът на полицията Ребан Яупи.

 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ