29 Март 2024петък08:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Москва пита Красимир Велчев дали се страхува от Русия

Обявяването на страната ни за заплаха противоречи на декларираните намерения за сътрудничество, заяви руското външно министерство

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 200

С ироничен въпрос "Страхувате ли се от нас?", руското външно министерство се обръща към депутата от ГЕРБ Красимир Велчев, който е съпредседател на групата в НС за приятелство с Русия. Това пише Департаментът по информацията и печата на министерството на външните работи на Руската федерация по повод приетия от Народното събрание доклад "За състоянието на националната сигурност на Република България през 2016 г.", в който Русия е определена като една от заплахите за България. Според руснаците обявяването на Москва като заплаха рязко противоречи на декларираните от правителството на Бойко Борисов намерения да развива отношенията с Руската федерация в търговско-икономическата, енергийната и културно-хуманитарната сфера.
"Учудващо е, че такива откровено русофобски документи се утвърждават от парламент, в който почти половината депутати, 116 от 240, влизат в Групата за приятелство с Русия (бел. ред. според сайта на НС в групата влизат 120 народни представители). Изглежда, че участието в нея на отделни парламентаристи не е признак за конструктивно и прагматично отношение към нашата страна. В частност съпредседателят на тази група депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев е гласувал "за" приемането на доклада. Бихме искали да запитаме, г-н Велчев, вие страхувате ли се от нас?", пише в коментара.
"Обърнахме внимание, че именно благодарение на незначителното мнозинство гласове на управляващата партия "Граждани за европейско развитие на България" документът е бил утвърден. Подчертаваме, че определянето на нашата страна като заплаха по никакъв начин не отговаря на настроенията на местното население. Според проведено наскоро от българска социологическа агенция проучване 85% от запитаните не намират в руската външна политика никакъв риск за България. Откъде тогава се появяват такива пасажи? Ако са подсказани от западните партньори, то те явно се опитват да навредят на българо-руското многопланово взаимоизгодно сътрудничество", твърди руското дипломатическо ведомство.
"Русия има други представи за приятелството. Ако ще дружим, то трябва да е искрено", завършва документът.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ