26 Април 2024петък10:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българин в Отбора на кръга в Шотландия

21-годишният Николай Тодоров е отличен с играчи от грандовете Рейнджърс и Селтик

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 52

Българският нападател на шотландския Ливингстън Николай Тодоров продължава със силните си изяви на Острова. През уикенда роденият в Плевен талант записа пълни 90 минути и вкара гол за победата с 2:0 срещу гостуващия Дънди Юнайтед. Представянето му не остана незабелязано от специалистите на Острова и Николай отново намери място в Идеалния отбор на кръга редом с играчи от грандовете Рейнджърс и Селтик.
Срещу Дънди Юнайтед в мач от 9-ия кръг в Чемпиъншип (второто ниво на Шотландския футбол) в първия час Тодоров игра като централен защитник по решение на мениджъра Дейвид Хопкин, а после бе изнесен на обичайната си позиция на върха на атаката и в 76-ата минута отбеляза попадение в противниковата врата.
“В момента сме втори в класирането, само на 3 точки зад лидера Сейнт Мирън, и няма как настроението в отбора да не е добро. Не забравяме обаче, че идваме от по-долна дивизия и че ни чакат много тежки мачове. Във всеки един двубой обаче излизаме за победата. Работим упорито, подкрепяме се и се стремим въпреки добрите резултати, да сме здраво стъпили на земята. Поставени цели нямаме, но желанието на всички е да съберем възможно най-много точки и да сме максимално напред в класирането”, коментира пред Спортал Тодоров.
“Моята лична цел е с всяка изминала среща да подобрявам играта си. Не ми пречи това, че мениджърът изисква от мен, с оглед проблемите в отбрана, които има отборът ни, да играя като централен защитник. Готов съм да помагам във всеки един момент на всяка една позиция, защото това ми помага да погледна от друг ъгъл на играта в нападение и да науча нови неща. В крайна сметка не са много футболистите, които могат да играят добре и в защита, и в нападение. Старая се, където и да ми гласува доверие Дейвид Хопкин, да давам най-доброто от себе си”, допълни още нападателят.
Тодоров е собственост на елитния Хартс и продължава да живее в Единбург, като веднъж седмично тренира със “сърцата”. “Клубът следи внимателно какво се случва с мен. На всеки мач на Ливингстън има представител на Хартс, който наблюдава играта ми. Това няма как да не ме амбицира да давам максимума от себе си. Радвам се, че силните ми игри през пролетта ми спечелиха повиквателна за младежкия национален отбор. За мен е чест и с огромно удоволствие бих защитавал цветовете на страната си. Надявам се отново да получа шанс да сложа фланелката на България”, призна Николай.
Той има 2 гола за Ливингстън този сезон в 7 мача, в 6 от които е титуляр. Миналия сезон в Първа лига е отбелязал за Ливингстън 4 гола в 14 мача и за Кауденбийт 3 гола в 19 мача във Втора лига.



Николай Тодоров и Дейниъл Мълен се поздравяват след гол срещу Дънди Юнайтед. Двамата се разписаха по веднъж за победата с 2:0 на Ливингстън
Снимка livingstonfc.co.uk

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ