19 Април 2024петък14:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Отношение

/ брой: 206

автор:Иван Ченчев

visibility 2596

Видяхте ли, че шефът на световния шахмат предложил президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун да седнат на една маса и да... изиграят една партия помежду си. Така щяло да се свали напрежението. Мисля си, че ще се покачи даже, ама това си е мое мнение. Всеки ще иска да е победител. Ремито е изключено. И кой ще е с белите фигури, за да има право на първи ход? Спомням си, че преди години бях писал в материал за един спортен всекидневник, че всеки човек има шанс срещу световен шампион в шаха. С уговорката, че това зависи от въпроса кой му мести фигурите. Да си представим, че подобна идея се реализира у нас. Не съм убеден, че властта ще е готова да играе шах срещу когото и да било. Ако не стане мат в няколко хода, то стопроцентово пешката ще стане царица и пак управленците ни ще са обречени. Но само с една рокада няма как да спаси царя!
Да знаете, че спортът всъщност винаги взима отношение по проблемите на ежедневието. Ето сега много отбори в Америка вече не нощували в хотелите на президента Тръмп. У нас обаче много спортове биха дали мило и драго, за да бъдат подслонени от властта. И това ги прави разделени. Броят си парите, които получават от министерството, и все са недоволни. И с право. То при този бюджет за спорт в Територията няма и как да са доволни. Ама малко от тях показват отношение. Което не е достатъчно. Странно е, че дори и да се ползват с уважението на всички, трябва да се борят за внимание. Странно, но факт.
Иначе видях в една любопитна класация, че имало спортисти-милионери, които живеели като бедняци. Ама не, че са фалирали преди това, а просто такава им била философията на живот. Естествено, в Територията не сме видели човек, който разполага с много пари, а живее като клошар. Аз поне не съм. Знаем обаче за стотици знаменити наши спортисти, които тънат в мизерия. Не всички са олимпийски медалисти с право на пожизнени пенсии, нали? Имаме и други шампиони. Но тъй като спортът у нас силно ограничи обхвата си, те нямат работа. Но не фактът да нямат ги кара да се чувстват ненужни! А отношението...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ