20 Април 2024събота09:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разпитват фенове на ЦСКА-Сф преди дербито

Синдик Дора Милева завежда дела срещу гамените, провалили търга за емблемите на фалиралия клуб

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 31

Столичната полиция разпитва лидери от агитката на ЦСКА-Сф заради проваления търг за емблемите на автентичния фалирал клуб. Наддаването трябваше да се проведе на 30 март на ст. "Българска армия", но всичко пропадна, след като гамени допуснаха до участие само представителя на елитния клуб, а останалите не успяха да влязат в стаята, където трябваше да бъдат отворени подадените оферти. Всъщност тогава на "Армията" не беше допуснат пратеникът на аматьорския ЦСКА 1948 Никола Газдов, който е син на председателя на Борда на директорите на Лудогорец Теменуга Газдова.
Впоследствие синдикът Дора Милева се оплака, че възпрепятстват работата й, имало е опити за оказване на натиск и отправяне на заплахи, включително и за живота й.
Сега при установяване на виновниците Милева ще заведе наказателни дела срещу тях. Заради проваления първи търг синдикът насрочи втори на 30 май в Кърджали, който беше спечелен от фирмата на феновете на "армейците" "Ред Енимълс" ЕООД с оферта от 8 млн. лв. Сумата обаче още не е внесена заради обжалвания на различни кредитори срещу разпределянето на парите.
Утре е дербито на XIII кръг между Левски и ЦСКА-Сф. Срещата е на Националния стадион от 16.00 часа и ще се излъчи по Диема спорт. На "Герена" са изтръпнали, защото звездата им Габриел Обертан е с контузия и участието му е под въпрос. Французинът е с болки от мача с Етър и треньорът Делио Роси ще решава за него в последния момент. Италианският спец няма да разчита на другия французин Антони Белмонт, който също е с травма от мача с Етър. Така титуляр в средата на терена ще излезе Васил Панайотов.
Протестите, които надигнаха феновете на Левски, постигнаха целта си. "Сините" привърженици въстанаха срещу поставянето на емблемата на ЦСКА на билетите за дербито. Сектор "Б" категорично отказва да приеме отбора от Борисовата градина за наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Именно поради тази причина сините ултраси се разбунтуваха, след като на билетите бе сложена юбилейната емблема на ЦСКА-Сф, под която има надпис "70 години". Логото фактически представлява адаптирана версия на титулярната емблема, която е обект на търга.
След острата реакция от ръководството на Левски са предприели незабавна реакция и емблемата вече е свалена от билетите. Тя няма да бъде поставена и на таблото на Националния стадион. Освен това на "сините" футболисти спортно-техническо ръководство е забранило да изричат четирите букви от името на съперника по време на интервюта. Името на ЦСКА-Сф ще бъде заменено с "новия отбор", "отбора на Гриша Ганчев", "преименувания отбор" и т.н.
На трибуните се очакват около 25 000 души и така тя ще стане най-посетената среща от началото на сезона. Досега рекорда държеше мачът Левски - Лудогорец (0:0) на 6 септември, който бе изгледан от 14 000 души на "Герена".


Кабаков ще свири мача
Главен съдия на мача ще е Георги Кабаков. За помощници на пловдивчанина БФС назначи Мартин Маргаритов и Мартин Венев, а зад вратите ще действат Ивайло Стоянов-Сватбата и Драгомир Драганов. Четвърти арбитър на мача ще бъде Георги Тодоров. Останалите наряди: днес, 17.45: Пирин - Славия (Валентин Станчев); 19.45: Дунав - Ботев Пд (Георги Давидов); утре, 20.15: Локо Пд - Черно море (Стефан Апостолов); неделя, 17.15: Верея - Септември (Станислав Тодоров); 19.30: Витоша - Берое (Неделчо Гаджалов); понеделник, 18.00: Лудогорец - Етър (Никола Попов).

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ