Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Вълната на нетърпението

Деси Велева

23. Октомври 2017 , брой: 207   518   0Жителите на София явно не са толкова апатични и незаинтересовани от ставащото около тях, колкото си мислят от Столичното кметство. Ако досега Йорданка Фандъкова беше свикнала да вижда малобройни акции на ул. "Московска" 33 и да ги подминава, то след бурния протестен уикенд, тя вече ще гледа с други очи на столичани. Жителите на пет района изразиха бурно възмущението си от управлението на града само в рамките на два дни и показаха, че София е далеч от нивото на развитие, с което периодично се хвалят управляващите.
Оказа се, че в най-големия и претендиращ за най-развит град у нас всъщност няма тротоари, улици, училища, детски градини, зелени площи, светофари, лампи. Докато според Фандъкова София се развива като зелен и иновативен град, хората асоциират столицата с дупки, покъртително високи сгради, замърсяващи въздуха строежи. И вместо да кани световноизвестни чужди урбанисти, за да дават съвети за бъдещето на градската ни среда, кметицата можеше за по-лесно да се обърне към съкварталците си и да ги попита от какво се нуждаят. Вместо това тя постави съседите си в странното положение, те да й обясняват какво не е наред около блока й.
Не е нужно обаче половин София да се стече под балкона ти, за да видиш, че недоволството на хората ескалира. Столичаните показват все повече и по-често, че търпението им се изчерпва и не са склонни да вярват на нелепи твърдения и далечни обещания. Дали ще става дума за небостъргач в елитен комплекс, или за незаконно ромско гето в по-непопулярен квартал, общото е едно - хората търсят правото си на спокоен и сигурен живот. Надигайки глава, те дават категоричен знак, че проблемите са назрели до степен на нетърпимост и непримиримостта им няма да се уталожи. Добре е кметството да знае, че тръгне ли протестната вълна, тя трудно се спира.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"