Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

На босия...и ботушите

Ева Костова

23. Октомври 2017 , брой: 207   319   0Полицаите вчера излязоха на Национален протест. Те искат увеличение на заплатите с 15%, както и обвързване на основното възнаграждение с минималната работна заплата.
Пожарникарите на 14-и направиха Национален протест - поредния от серията протести, стартирали на 5 юли 2017 г. Основните им искания са за увеличение на основните възнаграждения с минимум 15%, обвързване на основното възнаграждение със социалноизмерим показател и изготвянето на нов закон с участието на синдикалните организации. Апропо - шефът на бургаската пожарна се е обърнал с молба за финансова помощ към общината. На прага на зимата се оказва, че огнеборците нямат ботуши, с които да работят при тежки метеорологични условия. Става дума за едва 6400 лева. Е, на това му се вика да вземеш на босия и...ботушите.
На 27 октомври т.г. КНСБ организира Национален протест с основни искания за повишаване на доходите и запазване на клас прослужено време и опит.
Национален протест срещу безобразията в България, такъв призив има в мрежата.
Става дума за едно и също - Национален протест срещу мизерията, срещу безхаберието, срещу наглостта и цинизма на сега управляващите, за които Националното означава "нашето". И с чудовищно спокойствие и стигащи до полуда самовлюбеност и пренебрежение убиват и малкото останало самочувствие и достойнство у обикновения българин. Когото, даже не и полека, а съвсем видимо, връщат в родово-общинския строй с върволица от добре премерени властови грешки. Да бяха неволни, иди-дойди, щяха да са грешки на растежа. Но когато няма растеж, остават само грешките, а последствията носим всички. Но един път стомна за вода, втори, на третия...
Показват го и Националните протести, които узряха или зреят по места и като цяло. Защото Национален се отнася до дадена нация или й принадлежи. Като химна или знамето. Протестът също е знаме - на недоволството, на призива за връщане на достойнството. А мизерията няма място под това знаме.

 

 

Коментари

  • 21. Ноември 2017 228
    120
    0

    Изявлението на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че поведението на полската управляваща партия "Право и справедливост" наподобява изпълнението на "план на Кремъл", постави вчера точка и запетая с дългия списък с абсурдни обвинения към Русия. За момент може да ви се струва, че Туск е пробил дъното - иска се голям...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"