Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Надцакване на инат

Валентин Георгиев

24. Октомври 2017 , брой: 208   766   0В деня, когато БСП реши да представи своя алтернатива на бюджета за догодина, от ГЕРБ побързаха да осветлят техния си проект на сайта на финансовото ведомство. И пак се оказа, че старата игричка на властта с умишленото залагане на по-малки приходи, които пък водят до хвалебствени отчети впоследствие, отново е в ход. Тая плоча вече се изтърка, но явно ще я припяват и занапред. Опитът да заглушиш и надцакаш опонента си по толкова важен въпрос като основния закон на държавата обаче, издава несериозно отношение и управленска безпомощност.
Борисов и правителството му и догодина ще развържат кесията за огромната си обслужваща ги администрация. Ще се емитира и нов дълг от 1 млрд. лв., за който твърдят, че щял да покрива стари борчове. Но нали при "Бойко-2" също теглиха едни 16 млрд., които щяха да ползват разсрочено в годините - пак за покриване на стар дълг?! Явно си мислят, че хората са обхванати от повсеместна амнезия и рупат доматите с колците.
В същото време от НСИ лъсна другата гола истина - за 3 години от 2013-а досега дългът на България е скочил двойно - от 13,9 на 27 млрд. лв. Този розов балон има едно име - нарича се дългова спирала. А от нея измъкване няма. Лошото е, че с ГЕРБ и без ГЕРБ всички ще плащаме.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"