Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Общество

Позиция

Престъпността като поминък

Лозан Такев

25. Октомври 2017 , брой: 209   256   0
Снимка


Нали виждате как престъпността постепенно се превръща в основен поминък на населението ни! За три-четири месеца осем обира на банкомати! И нито един крадец не е заловен. Колко ало-измамници са осъдени? А откриват ли онези, които отвличат, взимат откупите, а далите огромни суми благодарят на престъпниците... И всички се снишаваме и не смеем да се оплачем, да не би отново да рекетират семействата ни... Един мой близък призна, че му взели за рутинна медицинска помощ - операция, 1300 лева на ръка. И като поисках да огласим нефалшивата новина в медиите, ме закле да не давам никаква информация, защото щяло да му се наложи утре пак да ходи при същия медик! А не е ли престъпление подобно деяние?
 Не е ли престъпно изцяло здравеопазването ни? Я се опитайте да получите бърза лекарска помощ, опитайте се санитар да ви обслужи, медицинската сестра да е благосклонна към пациента, без да дадете нещо допълнително. "Търговското медицинско дружество" било болница, клиника, дори спешна помощ... Ако ви се случи, обадете се!
 Джебчийките не са ли мнозинство, битовата престъпност не се ли увеличава, проверете само колко кражби има всяка нощ и как районните полицейски управления изнемогват да пишат протоколи за тях! Е, не станаха ли поминък престъпленията!? Всички разновидности- убийства, рекет, джебчийство, измами, обири, всякакви кражби и посегателства над личното имущество. Колко ограбени апартаменти и вили и автомобили всеки ден пълнят справките и криминалните хроники!
 Шепа доморасли политици определиха периода между 1944 и 1989 година за престъпен.
Да си спомнят онези, които помнят, каква е картината на престъпността в това същото време и дали беше поминък тя тогава!
Днес живеем в стабилност. В стабилно престъпно време. Смеете ли да се разходите нощем спокойно както някога из парка, в квартала, по улицата, на която живеете? Смеете ли да оставите имота си без аларма? Заключвате ли жилището и плащате ли на охранители да ви пазят и докато спите? И въпреки това пак ви обират, пак ви бият, пак ви мамят, пак ви рекетират.
 Защото престъпността след промените е вече поминък. Стабилен поминък.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"