Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Пренатягане

Валентин Георгиев

25. Октомври 2017 , брой: 209   624   0Откриването на ремонтираната детска клиника в "Пирогов" стана повод за предозирано пренатягане от обслужващите властта медии. Борисов явно отдавна не беше рязал лентички и сега вкупом решиха да си спомнят с умиление за онова време, когато пиар акциите му през ден пълнеха първите страници на вестниците с огромни снимки, а "събитията" бяха неизменно в лийда на телевизионния поток. Та така и с въпросното детско отделение. Гвоздеят на "програмата" обаче безспорно бе присъствието на представители на "Америка за България" и щатския посланик, които, видите ли, са поели ключова роля за грижата за българите и техните деца.
Твърде нечистоплътно е това внушение, след като е добре известно как въпросната фондация действа у нас, какви проекти финансира, твърде често против българския национален интерес, но това е друга тема. А да обобщаваш на едро как тези иностранци са сред "инвеститорите", отпуснали над 3 млн. лв. за ремонта, като всъщност приносът им е в събраните и то чрез дарителска кампания 400 000 лв., вече говори за фалшифициране на истината. И за умишлено подвеждане на хилядите читатели, зрители, на обществото като цяло.
Някои дори стигнаха дотам в пренатягането си, че сами си посегнаха. И се самоцензурираха в заглавия, пишейки "пациенти", а отдолу - глупостите на Борисов с пожеланието лекарите да нямат "клиенти". И нататък: "А ако се наложи, да си излизат живи, здрави и щастливи, обърна се Борисов към лекарите." Тук медицината май е безсилна.

  
   

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"