Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Март 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Фалшът с болничните

Аида Паникян

25. Октомври 2017 , брой: 209   520   0Обявено бе, че за 6 години болничните се увеличили с 60%.
Колко пъти годишно се разболява 2-годишно дете, което посещава ясла или 4-годишно, което ходи на градина? С колко са се увеличили децата с хронични заболявания? На колко болнични се равнява това? Колко души са принудени заради ниските си доходи да се грижат за болен от семейството си? На колко болнични се равнява това? Всеки четвърти българин е със сърдечносъдов проблем, а тези заболявания се "подмладяват" и хващат в лапите си все повече хора в трудоспособна възраст. Колко често се налага на тези хора да излизат в болнични?
Трудовите злополуки само през третото тримесечие на т.г. са 653. На колко болнични се равнява това, като изключим загиналите на работното им място? Наближава сезонът на грипа и простудите. Заболелите от грип да ходят на работа и да заразяват колегите си или да излязат в болнични?
Ако в началото на века диабетът бе обхванал 3% от населението на България, сега са 8,8%. Колко трябва да са се увеличили болничните на тези хора? Установено е, че профилактиката може да помогне на човек с предиабет да не стига до диабет. Но кой в днешно време в България прави профилактика на което и да е заболяване? Много по-лесно е да бъдат оставени лекарите сами да се борят с болестите, без държавата да провежда каквито и да било политики за предотвратяването им. И още по-лесно е да отчита: "Болничните се увеличават, дайте да ги орежем!" Но май никой във властта не се пита кой управляваше в последните 6 години, кой измисляше закони, които може да бъдат заобикаляни лесно, и кому бе изгодно това?
Със сигурност има фалшиви болнични. Само че, господа управляващи, никой от властимащите досега официално не е оспорвал издаден документ за отпуск по болест с невярно съдържание. За това се носи наказателна отговорност. А не се прави просто орязване, което удря по действително болните хора.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"