Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Хармония

Георги Георгиев

25. Октомври 2017 , брой: 209   877   0Нито седмица без скандал. Очевидно под това мото преминава третият управленски мандат на Бойко Борисов и компания. Само за последните седмици това бяха случаите с шуробаджанащината в Хасково, арогантното поведение спрямо медиите на Валери Симеонов и Антон Тодоров, опитите за прикриване на безобразията по оградата на българо-турската граница.
Вчера пък пилотите на изтребители МиГ-29 отказаха да летят. Безпрецедентна крачка на военни в Българската армия, но пък толкова логична на фона на управление самозабравено, самосрутващо се, самоизяждащо се.
Трябва да осъзнаем, че има две Българии. Едината е в главата на Борисов и проправителствените медии. Там е чудо до чудо. Растеж и процъфтяване. Хармония. В другата може да се спънем по безобразните улици на София, да оглушеем от тишината й в опустелите села и градчета, да се опулим от реалността й, в която пожарникари пишат прошение да им се дадат 30 чифта ботуши, а летци отказват да излетят, защото няма масло за двигателите. Да изтръпнем от лекари, които безпомощни изпращат пациентите си до входа, преди да ударят катинара. В тая България деградацията върви паралелно с перфектния образ на управляващите. Колкото повече ги славословят, толкова повече държавата вони.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"