Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

Пращаме 10 биатлонисти на Олимпиада 2018

Марин Милашки

26. Октомври 2017 , брой: 210   224   0България ще разчита на 10 биатлонисти на Зимните олимпийски игри в Пьонгчан (9-25 февруари 2018 г.). За първи път от 1992 г. ще имаме пълни състави от по четирима и при мъжете, и при жените. Към двата отбора се прибавя и по една резерва. Надпреварата в Южна Корея е основният приоритет за предстоящия сезон, разкри шефът на федерацията Катя Дафовска, единствената ни зимна олимпийска шампионка.
"Очаква ни доста тежък и натоварен сезон. Биатлонистите ни почти няма да се прибират в България до Олимпиадата. Лятната подготовка премина успешно. Всички са здрави, което е най-важното. Ще дадем шанс в Световните и Европейските купи на някои по-млади състезатели, сред които Милена Тодорова и Кристиан Стоянов, но по принцип ще разчитаме на утвърдените вече биатлонисти", обяви Дафовска.
Първата Световна купа за сезона е в Йостерсунд (24 ноември - 3 декември). Нашите ще пристигнат 4 дни по-рано в шведския курорт, а преди това ще тренират в Австрия и в Словения.
"Направихме добра подготовка и разчитаме на прилични резултати. Не сме променяли нищо в тренировките, защото се видя, че те дадоха резултат през миналия сезон. Целта ни е място в осмицата на Олимпийските игри. Няма да участваме в Световните купи на всяка цена, както беше през миналия сезон заради квотите. Ще подбираме внимателно стартовете с оглед състоянието на биатлонистите, за да бъдат те максимално свежи за Олимпиадата", заяви беларуският старши треньор на нашите Николай Захаров.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"