Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Оръжие

Създадоха документална поредица за Българската армия

Дума

26. Октомври 2017 , брой: 210   243   0Най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България оживяват в новата документална поредица "Българско военно чудо". Първите два филма от поредицата ще бъдат представени на официална премиера във Военния клуб в София днес от 19 часа. Входът е свободен за всички. Очаква се да присъстват професори и учители по история, директори на столични училища, съобщиха организаторите.
В десетте късометражни филма поредицата пресъздава най-важните моменти от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първа и Втора световна война. Освен историческите факти, във филмите се обръща голямо внимание и на конкретния исторически контекст. По този начин всеки зрител може да влезе в ролята на българските главнокомандващи и да получи едно по-задълбочено познание за тези битки. Според създателите това правело филмите от поредицата подходящи за използване в училище при преподаване на история.
Поредицата "Българско военно чудо" е съвместен образователен проект на сдружение "Българска история" и  ЗАД "Армеец", който има за цел да направи историята интересна за широката публика.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"