29 Март 2024петък02:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Словесна схватка между актьори и поети в "Сфумато"

/ брой: 210

автор:Дума

visibility 22

Първото и единствено издание на "Актьори срещу поети", в което ще се включат някои от най-значимите български автори, ще се състои на 27 октомври от 20 ч. на основната сцена на ТР "Сфумато". Екатерина Йосифова, Иван Цанев, Рада Александрова, Иван Теофилов, Александър Шурбанов, Цочо Бояджиев ще се включат в словесния дуел. Стихотворения на Малина Томова (1950-2011) и Калина Ковачева (1943-2010) ще бъдат прочетени от Марин Бодаков и Силвия Чолева.
В поетичната битка ще влязат актьорите Пламен Димов, Симеон Дамянов, Иван Станчев, Августина-Калина Петкова, Живко Симеонов, Веселин Петров, Станислав Кертиков, Неда Спасова. А водеща (завинаги) е Лилия Гелева.
Това наистина рядко събитие ще постави и началото на третия сезон на "Актьори срещу поети". Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на "Сфумато", форматът стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. "Актьори срещу поети" пътува понякога извън София, участва в Нощ Пловдив и на Софийския международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята. През септември 2017 г. беше част от програмата на "квАРТал". "Актьори срещу поети" е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог, отбелязват организаторите. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка, която протича в три кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно, обобщава Демна Димитрова.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ