28 Март 2024четвъртък11:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Повишиха на 12 евро дневната винетка за камиони

Новата цена ще важи и за бусове за превоз на пътници с повече от 8 места, без това на водача

/ брой: 211

автор:Дума

visibility 15

Депутатите повишиха от 11 на 12 евро максималния размер на таксата, заплащана от тежкотоварни автомобили за използване на определени инфраструктури. Това стана с приемане на първо и второ четене на промени в Закона за пътищата, внесени от Александър Ненков от ГЕРБ и група народни представители. Основната цел на законопроекта била адаптирането на системата от пътни такси с европейска директива, се посочва в доклада на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Автобусите също са засегнати от промяната.
Таксата обхваща всички превозни средства, които пренасят товари, както и превозните средства с две и повече оси, които имат техническа допустима максимална маса 12 или повече тона. Новата цена ще бъде плащана и от превозни средства, предназначени за превоз на пътници с повече от осем места за сядане, без мястото на водача.
С повишаване на размера на таксата с 1 евро на годишна база увеличението на приходите от дневни винетни такси от тежкотоварните автомобили, събирани от Агенция "Пътна инфраструктура", се очаква да бъде над 2,8 млн. лева.

 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 58

Снимка на деня - 28.03.2024 г.

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 59

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 728

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 627

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 669

/ брой: 58

Особена порода

visibility 623

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 789

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ