29 Март 2024петък13:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станишев: Само силна и сплотена БСП може да е алтернатива на ГЕРБ

Симпатизантите ни очакват от нас тежка битка с опонента, а не да се изтребваме помежду си

автор:Дума

visibility 1194

"Българското председателство е изключително важен политически и институционален инструмент за издигане на авторитета на България като компетентен и отговорен член на ЕС. Ако българското правителство не е способно да формулира визия за бъдещето на ЕС и приоритетите на председателството, ще го направи опозицията", заяви Станишев при представянето на политическата визия на партията на заседанието на 49-ия конгрес на БСП.
"Опонентите ни се опитват да останат единствени на терена на европейската идея, представяйки БСП като антиевропейска и ретроградна партия. Но ние не бива да отстъпваме този терен, за който сме работили компетентно и всеотдайно. Българската социалистическа партия има историческа роля и неоспорим принос за пълноправното членство на България в ЕС. След решение на 37-то Народно събрание, през 1995 г. правителство на БСП подаде молбата за членство, а десет години по-късно друго правителство, формирано от БСП, извървя най-трудната финална част от този път.
В сегашния исторически момент, когато съюзът се променя, БСП не може просто да критикува пасивната правителствена политика. Партията трябва да се превърне в мотора на дискусията, която поставя България в ядрото на един обединен и силен Европейски съюз. Иначе страната ни рискува да бъде изтикана в една периферия, където наистина все по-малко неща ще зависят от нашия глас", смята лидерът на европейските социалисти.
"Всички признават, че БСП е силна и яростна опозиция на ГЕРБ. Но това не е достатъчно. В последните седмици сме свидетели на напрежения в партията, които засилени през медиите оставят внушението за едва ли не драматични разломи на конгреса. За да бъде БСП алтернатива на ГЕРБ, трябва да е силна и сплотена. Да върне идеите в политиката и политиката в дебата за управлението на страната", продължи Станишев и посочи, че БСП е демократична партия – в нея винаги е имало различни мнения и това не бива да се драматизира или пресича. Напротив, в спора се ражда истинската политика. Във всяка критика има рационалност и полезност. БСП има нужда както от опита на средното и на възрастното поколение, така и от енергията и на младите. "Не бива да допускаме разделителни линии", категоричен е президентът на ПЕС.
"Обща е отговорността – и на ръководството, и на Националния съвет, и на актива на партията, никога да не забравяме, че нашите членове и симпатизанти очакват от нас силни политически битки с нашия опонент, а не да се изтребваме помежду си.
БСП трябва да върне лидерската си позиция в разговора за европейското бъдеще на България и да постави като политическо изискване необратимостта на този процес. С този документ БСП дава много ясна политическа заявка като единствената политическа сила у нас, която може да предложи политическа визия за бъдещето на ЕС и за ролята на страната ни в него.
С този документ БСП показва, че е готова за управлението. Нашата партия неведнъж е плащала цената на избора си на националния пред партийния интерес. Сега националният интерес изисква отговорност, компетентност и кураж за водене на политически битки. Но на полето на политиката и визионерството. Не на ниското ниво на скандалите. Нека е ясно: ГЕРБ чертае разписания, БСП разписва бъдещето", очерта ролята на левицата Станишев.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 180

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ