Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Столчетата мълчат

Ина Михайлова

30. Октомври 2017 , брой: 212   2089   0Твърде много сюрреализъм има в новината, че Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха закон за вторичното разграбване на КТБ. Явно са го написали, за да докажат, че нямат нищо общо с фалита и разграбването на банката след това, каза една жена в метрото. Не, искат да си изперат съвестта и да блеснат като борци с корупцията, допълни друга. А то е виц на века: КОЙ внесе закон срещу модела КОЙ. С това грубо се подигра с понятия, символизиращи държавността, като законност, правов ред и пр. Подигра се с държавата. Сега се търси кой да повярва в благородните и чисти помисли на народните представители Пеевски, Цонев и Хамид (от групата на Делян Пеевски и Сие - разбирай ДПС).
Шизофренно е някой да пише закон срещу себе си. Шизофренно е някой да обяснява, че се бори срещу задкулисието, което приватизира България за дребни стотинки, а да е част от него. Още по-шизофренно е някой да твърди, че за него се пишело какво ли не, а зад гърба му да стои прогресивно нарастваща медийна империя.
А що да не вярваме, че всичко е възможно? Някой да скача, да вувузели, да се гримира и да манифестира по улиците? Къде са умните и красивите, които не искаха Пеевски за шеф на ДАНС? Може би вече са съгласни? Може би Пеевски сам си е спретнал тогава протеста срещу себе си, по подобие на закона сега? А може би дойде времето да го назначат? "През тези години съм чувал толкова невероятни неща за себе си, че не изключвам вече нищо." Думите са от интервю на Пеевски в един от многото му вестници. И в скобки е отбелязано, че авторът на въпросите и отговорите (той е един и същ) се смее... Що да не се смее? Медийните му бухалки ни заливат с "благини", номерата му минават, а столчетата (празни или пълни), като улицата, оглушително мълчат.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"