Българската пшеница била с високо съдържание на протеин
/ брой: 212
Eксперти отбелязват, че българската пшеница има високо съдържание на протеин. Данните са от електронното издание allaboutfeed.net. Според нашите оценки средното съдържание на протеин в българската пшеница ще достигне до 12,45%, а в руската - 12,4%, е казал Олег Онищенко на форум в молдовската столица Кишинев. По думите му високо съдържание на протеин се очаква и за пшеницата в Сърбия - 12,2%, и Румъния - 12%. По-нисък процент между 11,3 и 11 се очаква да е съдържанието на протеин в пшеницата в Молдова и Украйна. Той отбелязва, че в някои региони на Украйна максималното съдържание на протеин достига до 17%, а в България дори 17,04%. През 2017-2018 година съдържанието на протеин в украинската пшеница е в достатъчно широки граници - между 7 и 17%, което допринася за спад на средния показател.