Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Кой им влоши средата?

Валентин Георгиев

31. Октомври 2017 , брой: 213   329   0Бизнес климатът у нас рязко се влошава през октомври във всички сектори, като най-драстичен е спадът на показателя в промишлеността, съобщи НСИ. И комай не изненада никого, освен Борисов, Цветанов и трубадурите им. А нека припомним, че месец по-рано също имаше понижение, но тогава мениджърите в промишлените предприятия бяха единствените оптимисти. Е, днес и техните очаквания се сринаха.
Ама не може да бъде - ще скочат от ГЕРБ. Това са "фалшиви новини". Нинова с нейната "дивашка опозиция" се опитват да саботират прекрасната ни "безалтернативна" власт. "Страната е стабилна, днес се управлява с ясни приоритети... Когато управлява БСП, ни спират еврофондовете. Когато управлява ГЕРБ има икономически растеж", каканиже Цветан, в който и телевизор да се появи. Напоследък той е пуснат по тъча да ни облъчва с розови сапунки и да се изживява като експертен икономически гуру.
Истината обаче е друга и е доста кошмарна - вече десетилетие ГЕРБ е на власт - време, през което България постигна най-големия си демографски срив. Оставаме най-бедни в Европа, а народът ни е в челните места на държавите с най-много самоубийства на глава от населението. Това може лесно да се провери от международните статистики. Когато управляват Борисов и приближените му шуробаджанашки кръгове, настъпват апатия и тишина, кънти само дебелашкият хумор на първите в държавата. Така е при ГЕРБ - командно-административен рекет и произвол, усвояване на пари от правилните обръчи и липса на елементарни справедливост и законност.
Някои може и да оспорят НСИ - то пък един бизнес, че и климатът да му пречи. Дали след тези новини обаче да не очакваме смяната на шефа на статистиката? Защото "няма човек, няма проблем" е изпитан и проверен в сегашната ни практика метод на ГЕРБ. Но това е стабилността на ГЕРБ - неизменно надолу. А виновните винаги са други.  

 

 

Коментари

  • 24. Ноември 2017 231
    319
    0

    Или ще работите при заплати, каквито ви дадем, или ще вземем хора отвън. Такъв отговор от работодател предстои за всеки български работник, след като парламентът вчера отвори още по-широко вратите пред наемането на чужди граждани от трети страни за работа у нас. Направи го при това с промени в Закона за МВР. Нерде Ямбол, нерде Стамбол! Обаче управляващите спиране нямат, важно е промените да се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"