Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

От Етрополе "Българското военно чудо" тръгва на обиколка из училищата

Павлета Давидова

31. Октомври 2017 , брой: 213   287   0Документалната поредица "Българско военно чудо" ще разкаже за постиженията на армията ни след Освобождението в десетки училища в страната. Обиколката с патриотични филми тръгна вчера от СУ "Христо Ясенов" в град Етрополе.
"Българско военно чудо" обединява поредица късометражни филми, които представят историята по модерен и интересен начин за учениците. Инициативата е част от съвместния образователен проект на сдружение "Българска история" и застрахователно дружество "Армеец". Официалното представяне на проекта бе на 26 октомври във Военния клуб в София, където премиерно бяха излъчени "Превземането на Одрин" и "Защитата на българското небе". Филмите бяха показани пред десетки преподаватели, директори и университетски професори в София, събитието бе уважено и от зам.-председателя на Народното събрание Валри Жаблянов.
През ноември късометражните филми от поредицата ще бъдат представени на открити уроци, които сдружение "Българска история" ще проведе в десет населени места. Урок и прожекции ще има и в сръбския град Димитровград, където на 3 ноември ще бъде показан филм, посветен на Сръбско-българската война.
Епизодите от поредицата ще бъдат представени пред ученици в София, Русе, Карнобат, Бургас, Ловеч, Гоце Делчев, с. Долно Дряново и Смолян. Създателите на "Българско военно чудо" ще продължат да обикалят училища и градове през цялата учебна година.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"