Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

От Етрополе "Българското военно чудо" тръгва на обиколка из училищата

Павлета Давидова

31. Октомври 2017 , брой: 213   103   0Документалната поредица "Българско военно чудо" ще разкаже за постиженията на армията ни след Освобождението в десетки училища в страната. Обиколката с патриотични филми тръгна вчера от СУ "Христо Ясенов" в град Етрополе.
"Българско военно чудо" обединява поредица късометражни филми, които представят историята по модерен и интересен начин за учениците. Инициативата е част от съвместния образователен проект на сдружение "Българска история" и застрахователно дружество "Армеец". Официалното представяне на проекта бе на 26 октомври във Военния клуб в София, където премиерно бяха излъчени "Превземането на Одрин" и "Защитата на българското небе". Филмите бяха показани пред десетки преподаватели, директори и университетски професори в София, събитието бе уважено и от зам.-председателя на Народното събрание Валри Жаблянов.
През ноември късометражните филми от поредицата ще бъдат представени на открити уроци, които сдружение "Българска история" ще проведе в десет населени места. Урок и прожекции ще има и в сръбския град Димитровград, където на 3 ноември ще бъде показан филм, посветен на Сръбско-българската война.
Епизодите от поредицата ще бъдат представени пред ученици в София, Русе, Карнобат, Бургас, Ловеч, Гоце Делчев, с. Долно Дряново и Смолян. Създателите на "Българско военно чудо" ще продължат да обикалят училища и градове през цялата учебна година.

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    308
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"