28 Март 2024четвъртък12:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Феновете накарали Гришо пак да играе в София

Най-добрият ни тенисист поиска втора титла от домашния турнир

/ брой: 214

автор:Владимир Николов

visibility 481

Българските фенове са накарали Григор Димитров пак да играе на най-силния турнир по тенис за мъже, който се провежда в България. Това призна директорът на надпреварата Пол Макнами. Пролетта в столицата най-добрият ни тенисист бе основната причина да се счупят няколко рекорда на турнир от това ниво. Първо на финала "Арена Армеец" се напълни с 12 500 души, а впоследствие се оказа, че досега пряк сблъсък за титлата от подобна категория не е бил гледан на живо от толкова фенове. Също така за "Гаранти Коза София Оупън" бяха продадени общо 55 000 пропуска, които са генерирали приходи от 1,2 млн. лв.
На пресконференция чрез видеообръщение Гришо потвърди, че ще участва на домашния турнир, който ще се проведе непосредствено след "Аустрелиън оупън" - от 4 до 11 февруари.
"Здравейте, България. Много се радвам да споделя с вас, че отново през февруари следващата година ще играя в "Арена Армеец". Нека вземем още една титла. До края на сезона остават още няколко турнира и здрава подготовка. Благодаря ви за подкрепата. До нови срещи", обяви Гришо.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба днес. Децата до 14 г. имат свободен вход за първия ден. При закупуване на седмичен билет от осем дни цената е такава, че първите четири излизат безплатно.
"Димитров не беше изпитвал такава емоция, не беше чувствал досега такава връзка с феновете. Това беше най-важното. Освен това след София той имаше толкова добра година и е типично за играчите да се опитват да следват стъпките си от предишния сезон. От понеделник той ще бъде най-малко шести в света, ще участва на финалния турнир на АТП в Лондон и може дори да се изкачи до четвъртото място. Тази година направихме един от най-добрите турнири от АТП 250 с посещаемост от над 50 хиляди души. Сега ще дойде бъдещият №4 в света, какво повече да искаме", обяви Макнами.
Шефът на федерацията Стефан Цветков смята, че на този етап не е реално увеличаването на категорията на АТП 500. "През миналия сезон той си беше като АТП 500, но да не забравяме, че разходите за по-високо ниво са доста по-големи и трябва да бъдем реалисти. Тази седмица е собственост на Дубай и с тях трябва да се водят преговори за продължаване на договора (до 2021 г.)", каза Цветков.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ