Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Оръжие

Южна Корея модернизира местния "Абрамс"

Дума

2. Ноември 2017 , брой: 215   259   0Основният боен танк на южнокорейската армия К1, наричан "Южнокорейски Абрамс", поради сходството си с американския танк, на която база е разработен, ще бъде модернизиран до варианта К1А2, съобщи порталът armyrecognition.com. Министерството на отбраната на Южна Корея вече показа първия модернизиран танк по време на изложението ADEX 2017. Той е производство на компанията "Хюндай" и се базира на предишната модификация К1А1, създадена още през 90-те години на миналия век.
Модификацията К1А2 се отличава преди всичко с нова електроника. Танкът има обновена информационно-управляваща система, която обединява всичките му електронни системи в обща мрежа и нова бойно-информационна управляваща система, която осигурява автоматизирано управление на тактическото звено и позволява да се обменя информация между танковете, друга бойна техника и пунктове за управление.  "Хюндай" разкрива, че в К1А2 е използвана електроника от най-новия южнокорейски танк К2 "Черна пантера", приет на въоръжение през 2014 г. Според плановете на южнокорейците към 2026 г. трябва да бъдат обновени всички К1А1, които са в състава на армията.
Модификацията К1А2 ще позволи на Южна Корея временно да замени втората партия от най-новите, но и най-скъпи танкове в света К2 "Черна пантера", допълва сайтът warpost. Двигателят на "Пантерата", южнокорейско производство, се е оказал ненадежден и производството на нови танкове К2 ще бъде забавено с няколко години, докато не бъде реше проблемът.

Танкът K1A2 бе представен официално от южнокорейската армия
Снимка  armyrecognition.com

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"