19 Април 2024петък21:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обвиненията срещу кмета на Асеновград паднаха

Липсват данни за престъпление, извършено от Емил Караиванов, призна прокуратурата

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 715

Досъдебното производство срещу кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов е прекратено. Срещу градоначалника бяха повдигнати две обвинения - че не е спрял незаконно строителство в защитената зона Метошката махала в Асеновград и за присвояване на пари в големи размери от договори за почистване на дъждоприемни шахти. Гръмки новини за задържането на Караиванов в края на май шестваха в медиите точно в навечерието на празника на града.
"В постановлението си за прекратяване прокуратурата ясно е записала, че това се прави поради липса на данни за извършено престъпление. Няма отклонени и присвоени публични средства, липсват данни за фиктивни дейности и документи, които общината да е съставяла за тях. Това го доказва разследването на прокуратурата, а не кметът на Асеновград, подчертавам", коментира Караиванов, който управлява града за втори мандат.
Кметът добави, че с прокурорския акт за прекратяване отпадат и всички ограничителни мерки като забрана за пътуване и гаранции на всички лица, които са били разследвани освен него. Става дума за главния архитект на община Асеновград Костадин Атанасов, съсобствениците на фирма "Запрянови 03" - Георги и Вакрил Запрянови, и др. Те бяха разследвани за незаконно събаряне на имот и последваща процедура за нов строеж. "Оказа се, че нищо от онова, което бе подадено като сигнали - жалби от асеновградчани по случая с това застрояване в квартал "Метошка махала", не е вярно. И това го признава прокуратурата с решението си. Като действащ кмет още през август бях писмено уведомен, че прокуратурата вече разполага с официално писмо от Министерството на културата, според което въпросният имот не попада в охранителен режим и за него не се иска допълнително съгласуване", обясни Караиванов. Той уточни, че по аналогичен ред стоят и изцяло свалените обвинения по процедурата за възлагане и последващото изпълнение на дейностите за поддържане на дъждоприемните шахти. От първоначално огласените сигнали и обвинения са отпаднали абсолютно всички.
Към историята с "Метошка махала" бе пришит и депутатът от БСП Манол Генов. През юни Сотир Цацаров поиска имунитета му по две обвинения. Първото бе за купуване на гласове. Освен това прокуратурата твърдеше, че има доказателства, че през март 2017 г. Генов подбудил главния архитект на Асеновград Константин Атанасов да извърши престъпление, като допусне осъществяването на строителство без изискуемото съгласуване на проектната документация.
Караиванов съжали, че очевидно прибързаното и непрецизирано обвинение и огласяване на непроверени обстоятелства е нанесло сериозен удар върху община Асеновград като имидж и върху името му като неин кмет.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ