Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Шизоидно

Мая Йовановска

2. Ноември 2017 , брой: 215   971   0



Все по-ясно личи, че циклофренията у настоящите управляващи завладява все по-големи маси сред тях. И в желанието си да манипулират обществото, започват яко да се оплитат в собствените си и приказки, и действия.
След като Цветан Цветанов заяви наскоро, че предсрочни избори са несериозни при 4% ръст на БВП, вчера шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова определи от телевизора растеж на икономиката от над 5-6% като неустойчив, даже нездравословен, напомняйки за високия подем на стопанството, което имахме, когато Сергей Станишев беше премиер (стр. 7). Ха сега, пак другите им виновни, при това с висок растеж!
Шизофренията продължава, защото Стоянова на думи обявява, че догодина всъщност се очаквал растеж от 4-5% при заложени в бюджета 3,9%. Искате да кажете, че в бюджета сте излъгали?
Телевизионното мероприятие на бюджетната шефка е гарнирано и с констатацията, че ако искаме България да настига по доходи европейските държави, ръстът в икономиката трябва да идва от сектори с висока добавена стойност. Само дето, госпожо Стоянова, това няма как да стане с любимия на властта неолиберален модел на управление. И всичко добро, което се случва, е въпреки нея. Не е ли шизоидно?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"