28 Март 2024четвъртък23:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Влада Томова ни пренася в Хавана в новото си видео

Певицата представя в "Студио 5" своя авторска музика, в която вплита българския фолклор

/ брой: 216

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 555

Българската певица, която живее в Ню Йорк, Влада Томова ще представи специален бутиков концерт в София на 22 ноември от 18.30 ч. в "Студио 5", информира Радост Пенева. За феновете и приятелите си в България тя е подготвила пъстра програма от любимите си авторски парчета, музика от проектите "Балкански приказки" и "Лазарската роза", и много други. Интересна и нетрадиционна, водена от любовта си към България и любопитството си към света, Влада Томова ще покаже и новото си видео към песента "Sing Out Loud". То е заснето в Куба т.г. и типично в неин музикален стил представлява смесица от различни култури, прекрасна емоция и енергия, автентични пъстри кадри от днешна Хавана и много усмихнати лица.
С Влада на сцената ще бъдат музикантите Стефан Стойков - китари, Нез Ибишева - цигулка, Магдалена Петрович - челo, Николай Николов - гъдулка, Димитър Карамфилов - контрабас, Петър Йорданов "Бъни" - перкусии. Чаровната изпълнителка обещава да подари прекрасно настроение и страхотна енергия на гостите си в "Студио 5". Няма да липсват и изненади, които ще станат известни малко преди събитието. Билети се продават в клуб "Студио 5" (вход А3 на НДК), в системата на Ticketlogic.bg и Дюкян Меломан (ул. "6-ти септември" 7А) по 10 лв.
След премиерата на "Sing Out Loud" в София, певицата ще представи песента и в Хавана (Куба) в голям самостоятелен концерт, планиран за следващата годинa. Влада Томова е единствената българска изпълнителка досега, която има специална покана да изнесе концерт в рамките на най-големия музикален форум в Куба - "Куба диско" (Кубинските Грами). Престижното събитие ще се състои в средата на май 2018 г., а в рамките на десет дни в него ще бъде представено най-доброто от кубинската музикална сцена и сценична индустрия. През 2016 г. Влада Томова гостува за първи път в Куба с концерт в българското посолство в Хавана, а втората й изява там е на 24 май, заедно със смесен фолклорен ансамбъл.
Наричана "музикална посланичка на съвременна България" с магнетичен глас и енергия - музиката на Влада я отвежда на сцените на Карнеги хол и Линкълн сентър (Ню Йорк), Московската консерватория, Международния джаз фестивал в Монреал и фестивала Кумбре Тахин (Мексико), и много други. В работата си Влада Томова изтъква ролята на България в съвременната глобална култура. Тя създава ключови музикални проекти като "Балкански приказки", трио "Български гласове", "Песен за българската азбука", Български женски фолклорен хор "Ясни гласове" - Ню Йорк, и други. Гласът й звучи в обикалящата света изложба на "Нешънъл джиографик" "King Tut". Певицата често работи с майстора на кавала Теодосий Спасов и участва в турнето му в САЩ през 2011 г. През 2013 г. Томова издава албум със старинни сефарадски песни - "Лазарската роза", обработени от Крис Раел за оркестър инструменти от различни краища на света. През последните години Влада се впуска и в писането на авторски песни, една от които е "Песничка за азбуката". Създадена в Ню Йорк, тя е изпята на 24 май 2015 г. от деца, родители и учители в София, Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис и Сидни. През 2015 г. ръководеният от Влада хор участва в копривщенския фолклорен фестивал. През 2017 г. по случай 3 март - Националния празник на България, певицата пусна песента и видео към нея "Аз и сърцето ми сме едно", посветена на българските емигранти. Едновременно обяви и конкурса "Това, което правя", като пожела приходите от продажбата на песента да отидат за подпомагане на детски дом, градина, училище или друга организация, работеща с деца в България. Победител в конкурса беше ДГ "Славейче" в с. Лесново.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ