19 Април 2024петък05:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 34

"МЛАДИТЕ ЛЪВОВЕ" от Ъруин Шоу издава "Сиела" в превод на Бистра Винарова и Юлий Генов. С новото издание в твърда корица издателството продължава успешните си преиздания на "Богат, беден" и "Просяк, крадец" от същия автор. Романът проследява съдбите на трима мъже в периода от 1938 г. до края на Втората световна война, които бавно се доближават в хода на военните действия към неизбежната си конфронтация. Но това не е роман за военните действия, а за обикновените хора, заклещени сред остриетата на световните събития. Всичко се променя неумолимо в хода на тези години и Шоу показва как тази промяна се отразява на живота на всички.

 


"МАТРИАРХАТ" от Георги Мишев публикува "Хермес" в ново издание. В "Матриархат" присъства тая невинно-лукава ирония, кондензиран израз на любов към селото, към родното място, към рода и корените, към детството като състояние на духа. Защото тия славни жени, последни и героични весталки край свещения огън на миналото, са образ и емблема на майчинството, на лоното на рода, а то е изворът на живота..., отбелязва през 1976 г. Кръстьо Куюмджиев. В книгата са включени и избрани емблематични разкази на Георги Мишев, по които са заснети едни от най-гледаните български игрални филми, режисьор на екранизацията на романа е Людмил Кирков.



"ОТ ДРУГАТА СТРАНА" от Кари Хоуп Флетчър издава "A&T Publishing". Еви Сноу е на 82, когато тихо умира в съня си, заобиколена от децата и внуците си. Това е начинът, по който повечето хора искат да напуснат света, но когато Еви достига до вратата на собствения си рай, открива, че отново е на 27 години, а вратата й не се отваря. Душата на Еви трябва да е достатъчно лека, за да премине, така че трябва да се отърве от всичко, което прави душата й тежка. За Еви това означава да се освободи от тайните, които пази повече от 50 години, така че трябва да намери начин да ги разкрие, преди да е станало твърде късно.



"ВЪПРЕКИ ВСИЧКО" от Даниел Стийл издава "Бард". Овдовялата Кейт Мадисън издържа сама четирите си деца. Когато порастват, те започват да градят свой живот. Адвокатката Изабел е на прага на блестяща кариера, но се влюбва в клиент с мрачно минало. Дизайнерката Джули среща мъжа на мечтите си, отказва се от работата си и се премества с него в Лос Анджелис. Писателят Джъстин е гей. Партньорът му Ричард настоява да имат дете, макар да не са готови емоционално и физически. Технологичният експерт Уили шокира всички с избора си: жена, доста по-възрастна от него... Но Кейт не може да предпази децата си от собствените им решения.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ